طرز تهیه ترشی مخلوط

مواد لازم:

کرفس : ۱ کیلو
سیر : ۱۰۰ گرم
هویج : نیم کیلو
گل کلم : ۲ کیلو
برگ کلم بنفش : نیم کیلو
فلفل قرمز تند : ۵۰ گرم
فلفل سوزنی : ۵۰ گرم
خیار : نیم کیلو
نمک : به میزان لازم
سرکه : به میزان لازم
سیاهدانه : یک قاش غذا خوری
گلپر و تخم گشنیز : هر کدام نصف قاشق غذا خوری
زیره سبز : ۱ قاشق غذا خوری
فلفل سیاه : یک قاشق چایخوری
نمک : به میزان لازم

طرز تهیه ترشی:

استفاده از همه ی سبزیجاتی که به عنوان مواد لازم در ابتدا آورده ایم یا کم و زیاد کردن هر کدام به سلیقه و ذائقه ی شما بستگی دارد. مثلا شاید شما از سیب زمینی ترشی، فلفل دلمه ای، لوبیا سبز یا برگ کلم در ترشی استفاده نکنید و دوست داشته باشید مقدار بادمجان و هویج در ترشی شما بیشتر باشد. البته توصیه ی ما برای استفاده از کرفس نیز برای این مقدار مواد در حد یکی دو ساقه و صرفا برای دادن عطر به ترشی است.

‎ همه ی موادی را که برای استفاده در ترشی تدارک دیده اید تمیز بشویید.
در شستن گل کلم دقت و وسواس کافی به خرج دهید چون ممکن است لا به لای ساقه ها و زیر گلهای زیبای آن کرم وجود داشته باشد.
همه ی مواد را که شسته اید در سبد قرار دهید تا آب اضافه ی آن برود.
هر قدر اندازه ها کوچکتر باشند ترشی سریعتر می رسد.
مواد را در دستمالهای تمیز و در مکان مناسب که دور از گرد و غبار و دیگر آلودگی ها باشد کاملا پهن کنید تا خشک شوند.

استفاده از سیر را در ترشی توصیه نمی کنیم اما موسیر عطر بهتری دارد.
برای استفاده از موسیر، موسیرها را در مقدار زیادی آب خیس کنید و طی ۲۴ ساعت حداقل ۳ مرتبه آب آن را عوض کنید و اگر نیاز به پاک کردن دارند آنها را پاک کنید. وقتی آب موسیرها در آبکش رفت آنها را در پارچه ی تمیزی پهن کنید تا خشک شوند.

وقتی همه ی مواد کاملا خشک شدند زمان ریختن ترشی فرا رسیده است.
برای اینکه همه ی مواد مخلوط شوند از یک ظرف یا پارچه ی تمیز و بزرگ استفاده کنید. یا به تدریج و لایه لایه مواد را داخل ظرف مورد نظرتان بریزید.

وقتی مواد را در ظروف مورد نظرتان ریختید شروع به ریختن سرکه کنید تا جایی که سرکه کامل روی مواد را بگیرد.
توجه کنید در روزها و دو هفته ی اول به ترشی سر بزنید و اگر روی آن خالی شده بود دوباره سرکه بریزید تا مواد رویی خشک نمانند زیرا سرکه جذب سبزیجات می شود و سطح آن در ظرف پایین می آید.

نکاتی مهم برای ایجاد طعمی بهتر

  • بهتر است ترشی را در درون ظرف های شیشه ای ریخته و نگهداری کنید ظرف های پلاستیکی با گذشت مدت زمانی طعم ترشی را تغییر می دهند.
  • ظرف های ترشی را در جای خشک و خنک و به دور از نور آفتاب قرار دهید .
  • حتما مواد مخلوط شده ترشی را بگذارید تا بخوبی خشک شوند و ظروفی را هم که استفاده می کنید حتما خشک باشند و هیچ گونه رطوبتی به ترشی نباید برسد چون رطوبت باعث می شود تا ترشی کپک بزند .
  • هرگز باقی مانده ترشی را که در سر سفره قرار داده اید به درون ظرف ترشی باز نگردانید زیرا باعث کپک آن می شود .
  • میزان سرکه و ادویه ترشی را می توانید بر طبق ذائقه خودتان افزایش و کاهش دهید .
  • هرگز گل کلم را قبل از اینکه به ترشی اضافه می کنید نجوشانید زیرا با جوشاندن آن تردی و سفیدی گل کلم از بین می رود .

 

پست های مرتبط

ترشی بادمجان شکم پر
طرز تهیه ترشی کلم قرمز رستورانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *