لوبیا خوراک باارزشی است ولی از حیث رتبهبندی بعد از نخود قرار میگیرد. گرچه خواص این دانه از نخود که پادشاه حبوبات است، کمتر است اما لوبیا بهدلیل نفخ کمتری که نسبت به بسیاری از حبوبات مانند باقلا دارد، طرفداران بیشتری دارد. گرچه میان انواع لوبیا از نظر خاصیت و طبع تفاوتهایی وجود دارد، اما بهطور کلی برخی خواص برای همه انواع این دانه مشترک هستند.
• لوبیا برای ریه مفید است.
• در اصطلاح طب سنتی معین قی است. یعنی عمل استفراغ را راحتتر میکند.
• برای کمر درد و دردهای کلیوی خوب است.
• شیرافزاست و در زنان شیرده باعث افزایش میزان شیر میشود.
• در افرادی که میل جنسی ندارند، باعث افزایش قوه باه یا میل جنسی میشود (اما حواستان باشد این ویژگی میتواند در افراد معمولی کارکرد منفی پیدا کند).
• برای سرفههای خشک درمان خوبی بهحساب میآید.
نباید لوبیا بخورید اگر…
باتوجه به خواص منفی که برشمرده شد، یکسری افراد باید بهطور جدی از خوردن لوبیا پرهیز کنند، البته برای بیبهره نماندن از خواص حبوبات، باید سراغ دانههای دیگری که با شرایط بدنیشان سازگارتر است، بروند. اگر شما در گروه افراد زیر قرار میگیرید، لوبیا میتواند برایتان مثل یک سم باشد:
• دچار بیماریهای قلبی هستید؟
• فشار خونتان بالاست و نوسان فشارخون همیشه همراهتان است؟
• سابقه سکته قلبی دارید و قلبتان ضعیف است؟
• باردارید؟
• داروهای رقیقکننده خون مثل وارفارین مصرف میکنید؟
• بیماری قلبی کرونر دارید؟
• در طول شب زیاد کابوس میبینید و خوابتان همیشه آشفته است؟
• لوبیا پروتئین زیادی دارد و به همین دلیل کسانی که به بیماری نقرس دچار هستند و اسید اوریک خونشان بالاست، بهتر است از زیاد خوردنش پرهیز کنند. گذشته از این همانطور که پیش از این گفتیم، کسانی که دستگاه گوارشی بیمار و ناسازگاری دارند، باید مراقب مصرف زیاد این دانه باشند و در صورت تمایل به مصرف، تدابیر گفته شده برای کم کردن نفخش را باید رعایت کنند.