لوبیا قرمز، منبع غنی آنتیاکسیدان
لوبیا قرمز به دلیل شکل قلوهای و رنگ جگریاش به لوبیای کلیوی معروف است.
این لوبیا هر چه قرمزتر باشد آنتیاکسیدان بیشتری داشته و یک ماده غذایی ضدسرطان محسوب میشود.
از نظر مقدار اسید فولیک بر سایر لوبیاهای خشک برتری دارد.
اما باید بدانید در لوبیا سمی وجود دارد که مقدار آن در لوبیای سفید و قرمز بیشتر بوده و باعث بروز مشکلات گوارشی بخصوص درد معده میشود.
این ماده در جوانه لوبیا قرمز بیشتر بوده و نباید مصرف شود.
(نکته بسیار مهم : لوبیا قرمز هم مانند برخی از انواع لوبیاهای دیگر حاوی ماده مسمومیت زایی به نام فیتوهائماگلوتینین است که این ماده سمی، تنها با ۱۰ دقیقه جوشیدن از بین میرود.
بهتر است شما برای از بین بردن این ماده سمی، لوبیا قرمز را به طور کامل و با دمای حداقل ۸۰ درجه سانتیگراد بجوشانید).
لوبیا سفید، سدیم بیشتری دارد
لوبیا سفید میتواند از افزایش کلسترول خون جلوگیری کند و یک ماده ضد باکتریایی مناسب محسوب میشود.
در میان سایر لوبیاها بیشترین مقدار سدیم را دارد و رشد سلولهای سرطانی را به تعویق میاندازد.
لوبیا سیاه
طعم لوبیا سیاه، طعمی بین گوشت قرمز و قارچ خوراکی است.
این طعم منحصر به فرد، باعث محبوبیت این نوع لوبیا در میان بسیاری از افراد در کشورهای جنوبی قاره آمریکا مانند برزیل و مکزیک شده است!
مردم کوبا و آمریکای شمالی بیشتر از این لوبیا برای تهیه سوپهای رسمیشان استفاده میکنند.
و گاهی آن را به صورت پخته و به عنوان وعده صبحانه یا حتی شام، مصرف میکنند.
لوبیای سیاه یکی از غنیترین منابع دریافت انواع آنتیاکسیدانها است و از این نظر یک مادهغذایی ضدسرطان محسوب میشود.
یادتان باشد که این لوبیا از نظر مقدار اسیدفولیک بر دیگر لوبیاها برتری دارد.