خواص لوبیا قرمز، لوبیا سفید و لوبیا سیاه!

این روزها که مردم به وزن و تناسب اندام خود اهمیت زیادی می‌دهند، گاهی برخی مواد غذایی سالم را از برنامه غذایی شان حذف می‌کنند.
یکی از این مواد خانواده لوبیاست که خاصیت‌های زیادی دارد.
لوبیا در مقایسه با سایر حبوبات ارزش تغذیه‌ای بیشتری دارد و میزان پروتئین آن تا حدودی با گوشت برابری می‌کند.
مصرف منظم و متعادل آن به کاهش چربی و فشار خون کمک کرده و محافظ کبد است.
تحقیقات نشان داده است افرادی که دو بار یا بیشتر در هفته حبوبات بخصوص لوبیا مصرف می‌کنند احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ، پروستات، دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی ـ عروقی در آنها کمتر است.

لوبیا قرمز، منبع غنی آنتی‌اکسیدان

لوبیا قرمز به دلیل شکل قلوه‌ای و رنگ جگری‌اش به لوبیای کلیوی معروف است.

این لوبیا هر چه قرمزتر باشد آنتی‌اکسیدان بیشتری داشته و یک ماده غذایی ضدسرطان محسوب می‌شود.

از نظر مقدار اسید فولیک بر سایر لوبیاهای خشک برتری دارد.

اما باید بدانید در لوبیا سمی وجود دارد که مقدار آن در لوبیای سفید و قرمز بیشتر بوده و باعث بروز مشکلات گوارشی بخصوص درد معده می‌شود.

این ماده در جوانه لوبیا قرمز بیشتر بوده و نباید مصرف شود.

(نکته بسیار مهم : لوبیا قرمز هم مانند برخی از انواع لوبیاهای دیگر حاوی ماده مسمومیت‌ زایی به نام فیتوهائماگلوتینین است که این ماده سمی، تنها با ۱۰ دقیقه جوشیدن از بین می‌رود.

بهتر است شما برای از بین بردن این ماده سمی، لوبیا قرمز را به‌ طور کامل و با دمای حداقل ۸۰ درجه سانتی‌گراد بجوشانید).

لوبیا سفید، سدیم بیشتری دارد

لوبیا سفید می‌تواند از افزایش کلسترول خون جلوگیری کند و یک ماده ضد باکتریایی مناسب محسوب می‌شود.

در میان سایر لوبیاها بیشترین مقدار سدیم را دارد و رشد سلول‌های سرطانی را به تعویق می‌اندازد.

لوبیا سیاه

طعم لوبیا‌ سیاه، طعمی بین گوشت قرمز و قارچ خوراکی است.

این طعم منحصر به فرد، باعث محبوبیت این نوع لوبیا در میان بسیاری از افراد در کشورهای جنوبی قاره آمریکا مانند برزیل و مکزیک شده است!

مردم کوبا و آمریکای شمالی بیشتر از این لوبیا برای تهیه سوپ‌های رسمی‌شان استفاده می‌کنند.

و گاهی آن را به‌ صورت پخته و به‌ عنوان وعده صبحانه یا حتی شام، مصرف می‌کنند.

لوبیای سیاه یکی از غنی‌ترین منابع دریافت انواع آنتی‌اکسیدان‌ها است و از این نظر یک ماده‌غذایی ضدسرطان محسوب می‌شود.

یادتان باشد که این لوبیا از نظر مقدار اسیدفولیک بر دیگر لوبیاها برتری دارد.

پست های مرتبط

خواص و مضرات لوبیا
گالری عکس لوبیا قرمز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *