رشته پلو ، غذای اصیل ایرانی!

رشته‌ پلو یکی از انواع پلو های خوشمزه ایرانی است که بیشتر در کنار سبزی پلو و کوکو سبزی به عنوان غذا های مخصوص عید نوروز طبخ می شود.

در بیشتر مناطق ایران رشته پلو شب چهارشنبه سوری سرو می شود،

مواد لازم برای تهیه رشته پلو

  • برنج – ۲ لیوان
  • رشته پلویی – یک لیوان
  • پیاز متوسط – ۲ عدد
  • کشمش – نصف لیوان
  • هویج – یک عدد
  • خلال پسته و بادام – به مقدار لازم
  • سیب زمینی متوسط – یک عدد
  • عدس پخته – نصف لیوان
  • روغن کنجد و زعفران – به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه و دارچین – به میزان لازم

طرز تهیه رشته پلو بدون گوشت

برنج را از قبل شسته و به مدت چند ساعت در آب و نمک بخیسانید.

پیازها را خلالی کنید و در تابه سرخ کنید تا طلایی شود و کنار بگذارید، هویج را درشت رنده کنید و در تابه با کمی روغن و زعفران و دارچین تفت دهید و کنار بگذارید سپس کشمش را در تابه ریخته و پس از سرخ شدن کنار بگذارید.

خلال پسته و بادام را که یک ساعت در گلاب خیسانده اید در تابه تفت دهید و کنار بگذارید.

برنج را درون قابلمه پر از آب و در حال جوش بریزید و مقداری هم نمک به آن اضافه کنید. چهار، پنج دقیقه مانده که برنج را آبکش کنید، رشته ی پلویی را سه نیم کرده و به برنج اضافه کنید، اجازه دهید دو دقیقه بجوشد تا رشته نیز نرم شود.

برنج را آبکش کرده، ته قابلمه می توانید سیب زمینی حلقه شده بگذارید، برنج را درون قابلمه ریخته و مقداری دارچین و زعفران دم کرده روی آن بریزید و دم کنید.

پس از دم کشیدن پلو روی برنج را با کشمش، پیاز داغ خلالی، هویج و خلال بادام و پسته تزئین کنید.

پست های مرتبط

اشکنه، غذای ساده و خوشمزه!
خورشت خلال کرمانشاهی!
دمپختک ، غذای اصیل تهرانی!
آش رشته اصیل، غذایی خوشمزه و کامل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *