آش رشته اصیل، غذایی خوشمزه و کامل

آش رشته یک غذای ایرانی معروف و خوشمزه است. حتما شما هم در دورهمی‌های خانوادگی یا در هوای سرد زمستان این آش را امتحان کرده‌اید. و از خوردن آن لذت برده‌اید.

در طرز تهیه آش رشته، معمولا این آش همراه با کشک سرو می‌شود.

این غذا هم در دسته‌بندی غذای اصلی و هم پیش غذا جای دارد.

اینکه شما آن را جز کدام دسته می‌دانید به عادت غذایی شما بستگی دارد.

ما تصمیم گرفتیم حالا که هوا در حال سرد شدن است. طرز تهیه‌ این آش خوشمزه را در اختیارتان قرار دهیم.

امیدواریم آن را بپزید و همراه خانواده خود از خوردن آن لذت ببرید.

مواد لازم تهیه آش رشته:

۱ لیوان لوبیا چیتی
۱ لیوان نخود
۱ لیوان عدس
۱ قاشق غذاخوری آرد گندم
۶۰۰  گرم رشته آش
۱ لیوان پیاز داغ
نصف لیوان سیر داغ
به میزان لازم نعنا داغ برای تزیین
۱ کیلوگرم کشک
۲ کیلوگرم سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، شوید، اسفناج)

طرز تهیه آش رشته

برای تهیه آش رشته خوشمزه مراحل زیر را دنبال کنید.

حبوبات باعث ایجاد نفخ می‌شوند.

برای اینکه نفخ آنها را بگیرید از روز قبل آنها را در آب قرار داده و ۲-۳ بار آب آنها را عوض کنید و دور بریزید.

پیاز و سیر را به صورت جداگانه سرخ کنید. هنگام تفت دادن به پیازها کمی زردچوبه بزنید.

لوبیا چیتی‌ و نخود را بگذارید تا خوب بپزند در حدی که با دست له شوند.

وقتی لوبیا و نخود به این حد رسیدند عدس و سبزی را به آن اضافه کنید و کمی هم بزنید.

بعد از چند دقیقه که عدس‌ها نیز کمی پختند مقداری آب به قابلمه اضافه کنید و سپس پیازهای سرخ شده را نیز درون آن بریزید.

آرد را در یک لیوان آب سرد حل کنید و آن را به بقیه مخلوط اضافه کنید.

بعد از اضافه کردن آرد باید به سبزی‌ها فرصت دهید تا خوب پخته شوند و رنگ آن‌ها تغییر کند و عدس‌ها نیز نرم شوند.

این پروسه حدود یک ساعت طول می‌کشد.

بعد از این مرحله نوبت به رشته‌ها می‌رسد. رشته‌ها را از وسط نصف کنید و درون قابلمه بریزید.

از این مرحله به بعد باید بالا سر آش بمانید و بدون اینکه رشته‌ها خرد شوند آش را آرام هم بزنید.

چون رشته آب را به خود میگیرد در حین هم زدن کم کم به آشتان آب اضافه کنید تا سفت نشود.

باید آنقدر به آن آب اضافه کنید تا آش کاملا رقیق شود.

بعد از آن کشک سائیده شده را کم کم به آش اضافه کنید و اجازه دهید تا در آن حل شود.

اینکار حدود ۵ دقیقه زمان می‌برد. بعد از آن زیر آش را خاموش کنید و کمی صبر کنیدتا آش خودش را بگیرد.

آش شما حاضر است. آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید و آن را تزئین کنید.

نکات تزیین آش رشته:

برای تزئین از پیازداغ و نعناع داغ و کشک استفاده کنید.

برای تهیه‌ی نعناع داغتان ابتدا روغن را داغ کنید. سپس زیر تابه را خاموش کنید و اجازه دهید کمی روغن حرارت خود را از دست دهد سپس نعناع را درون آن بریزید.

به این نکته نیز توجه کنید که رشته و کشک خودشان دارای نمک هستند. بنابراین بعد از اضافه کردن آنها آش را بچشید و به مقدار مورد نیاز نمک به آشتان اضافه کنید.

آش تزیین شده را سرو کنید و در کنار خانواده و دوستان خود از آن لذت ببرید.

پست های مرتبط

خورشت خلال کرمانشاهی!
دمپختک ، غذای اصیل تهرانی!
رشته پلو ، غذای اصیل ایرانی!
گالری عکس آش شله قلمکار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *