نیمرو یکی از سادهترین غذاهای دنیا است و طرز تهیهی آن به زحمت به یک خط میرسد:
۲ عدد تخم مرغ را برداشته و در ماهیتابهی آغشته به روغن بشکنید و تمام!
اما عجیب است که غذایی به همین سادگی، در فرهنگهای مختلف چقدر میتواند متفاوت و بومی باشد.
اما هرچه باشد یک چیز دربارهی دلیل علاقهی مردم دنیا به نیمرو مشترک است:
سادگی در طبخ و امکان صرف آن در تمام وعدههای روز از صبحانه گرفته تا ناهار و شام.
شاید یکی دیگر از جذابیتهای نیمرو این باشد که به راحتی میتوان تنوعی هرچند کوچک در طبخ و صرف آن ایجاد کرد.
مثلا فقط کافی است که نیمرو را کمی زودتر از موعد از روی شعله بردارید تا نرم صرف شود و یا اندکی بیشتر بر روی شعله نگهدارید تا برشته شود. عدهای آن را همزده ترجیح میدهند و عدهای تمام هویت نیمرو را به جذابیت همنشینی زرده و سفیده در کنار هم میدانند.
انواع مختلف پخت نیمرو:
نیمروی کلاسیک
نیمروخورهای حرفهای معمولا تخممرغ را با طعم کره میپسندند.
برای این منظور کف ماهیتابه را با چند قطره روغن داغ کنید که کره به هنگام آب شدن نسوزد.
وقتی کف کره کمی در ماهیتابه فرو نشست هنگام انداختن تخممرغهاست.
مساله این است که تخممرغ باید در کره یا روغن داغ اضافه شود بهگونهای که بلافاصله بعد از اضافه شدن تخممرغ جلز و ولِز آن آغاز شود.
بهطور معمول گفته میشود وقتی اولین نشانه طلایی شدن در گوشههای سفیده تخم مرغ دیده شود، نیمرو آماده شده است.
این تخممرغ با کمی نمک و فلفل میشود یک نیمروی کلاسیک.
نیمروی سبز
ماهیتابه را روی حرارت متوسط روی گاز بگذارید.
کمی روغن بریزید. تا داغ شدن روغن باید ادویهها را اضافه کنید.
کمی نعناع خشک را کفمال کنید، کمی فلفل پابریکا میخواهید و مقداری هم تخم گشنیز سائیده شده است.
اینها را یکی دو بار بچرخانید.
روغن که داغ شد تخممرغ را اضافه کنید.
در این مدل از نیمرو بهتر است تخممرغها را هم بزنید تا ادویهها بر همه جای تخممرغها بنشینند. کمی هم نمک و فلفل اضافه کنید.
نیمروی زرد
کمی روغن در ماهیتابه بریزید و تا قبل از داغ شدن کمی زردچوبه بریزید (برای دو عدد تخممرغ نصف قاشق چایخوری، کوچکترین واحد قاشق کفایت میکند) علاوهبر این مقدار کمی هم زعفران سائیده شده استفاده کنید.
یکی دو باری ادویهها را بچرخانید و پیش از سوختن روغن، تخممرغها را اضافه کنید.
در صورت علاقه میتوانید تخم گشنیز سائیده شده هم در همان مرحله ادویه سرخ کردن استفاده کنید.
در این نیمرو به خاطر ته شیرینی زعفران و زردچوبه میتوانید از فلفل بیشتری استفاده کنید و اصطلاحا تندی خوب روی آن مینشیند.
نیمروی قرمز
روغن را ماهیتابه بریزید کمی رب گوجه فرنگی و فلفل پابریکا بزنید و تفت بدهید و در نهایت قبل از سوختن روغن تخم مرغها را اضافه کنید و هم بزنید.
به هنگام اضافه کردن نمک و فلفل، حواستان به شوری رب باشد. این نیمرو یادآور املت است و دربسیاری از قهوهخانهها بهعنوان املت از آن یاد میشود.
نیمروی سیر
کمی زردچوبه را در روغن بریزید و بعد چند حبه سیر ساطوری شده اضافه کنید. سیر زود سرخ میشود قبل از طلایی شدن کامل سیر تخممرغها را اضافه کنید و هم بزنید. در نهایت کمی نمک و فلفل بپاشید.
نیمروی آبی
از این نیمرو بهعنوان نیمروی ژاپنی هم یاد میشود و با توجه به اینکه از روغن در آن استفاده نمیشود، غذای سالمی به حساب میآید. برای این کار نیم پیمانه آب را در ماهیتابه بریزید و شعله را زیاد کنید. چند لحظه صبر لازم است که جوشیدن این اندک آب آغاز شود. حباب زدنهای آب که شدت گرفت تخممرغ را بشکنید و صبر کنید تا سفیدهرویی همین حرارت زیاد ببندد و آب بخار شود. در این میانه زرد نمک و فلفل را روی تخم مرغ بپاشید. از میان ادویههای دیگر هم کمی تخم گشنیز به کار میآید. این تخممرغ یاد آور تخممرغ نیمپز یا همان عسلی است، اما در نهایت سفتتر از آن میشود.