چرا در عزاداری ها حلوا پخش می کنند؟

حلوا، عنوان عمومى دسته‌اى از خوراكهاى روزانه و آيينى در جهان اسلام كه معمولاً از تركيب سه دسته غذايى ــ مادّه نشاسته‌اى، قند و چربى ــ تهيه مى‌شود.

سه دسته اصلىِ مواد اوليه حلوا در جهان اسلام، از تنوع گسترده‌اى برخوردار است:

مادّه نشاسته‌اىِ حلواها شامل انواع آرد است

از جمله آرد گندم، برنج، نخود، كنجد (ارده) يا آرد جوانه گندم و عدس و نخود و باقلا؛

چربى شامل انواع روغن هاى حيوانى و گياهى يا شير و مادّه قندى شامل گَرد قند، شكر، نبات، صمغهاى شيرين، شيره انگور، خرما، عسل و جز آنهاست.

غير از اين مواد اصلى در بسيارى از انواع حلواها از مواد تكميل‌كننده نيز استفاده مى‌شود،

از جمله هويج، كدو، مغز ميوه‌هاى گوناگون چون پسته، فندق، گردو و زردآلو،

انواع افزودنيهاى طعم‌دهنده، معطركننده و رنگ‌دهنده مانند زيره، گل بابونه، رازيانه، تخم گشنيز، زنجبيل، دارچين و به‌ ويژه گلاب و زعفران.

چرا معمولا خوراکی‌های شیرینی مانند حلوا یا خرما در مراسم عزاداری پخش می‌شود؟

افراد عزادار معمولا تمایل چندانی به خوردن غذا ندارند.

به‌همین دلیل امکان ایجاد افت و نوسان قند خون در آنها‌ بسیار بالاست.

نوسان قندخون هم علائمی مانند اضطراب، ‌استرس، ‌کم‌حوصلگی و کم‌طاقتی را به دنبال دارد

بنابراین توصیه می‌شود برای جبران افت قندخون افراد عزادار و پیشگیری از ایجاد عوارض آن،

حتما خوراکی‌های آرام‌بخش و شیرینی مانند حلوا و خرما به آنها داده شود.

منظور از آرام‌بخش بودن این خوراکی‌ها چیست؟

خوراكی‌های شیرینی مانند حلوا و خرما،‌ می‌توانند باعث افزایش سطح سروتونین مغز شوند.

سروتونین،‌ ترکیبی آرام‌بخش است

که افزایش ترشح آن در مغز،‌ کمک فراوانی به افزایش آرامش و کاهش استرس می‌کند

بنابراین سرو خوراکی‌هایی مانند حلوا و خرما در مراسم عزاداری، علاوه بر پیروی از رسم و رسوم،‌ توجیه علمی دارد.

ضمن اینکه خرما و حلوا خوراکی‌های نرمی هم هستند و پذیرش مصرف آنها برای افرادی که از نظر روانی در شرایط چندان مساعدی به سر نمی‌برند

ساده‌تر از خوراکی‌های دیگری مانند غذاهای معمول و سنگین است.

پست های مرتبط

گالری عکس حلوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *