با شروع فصل بهار بازار کنگر هم داغ می شود.
کنگر یک سبزی کوهی است که به صورت گیاهی تیغ دار و به صورت وحشی رشد میکند.
اگر در فصل بهار در گردش های خود به کوه و دشت نگاهی به سطح زمین بیاندازید حتما این گیاه پرخاصیت را خواهید دید.
در فصل بهار مخصوصا زمانی که بارندگی خوب باشد حتما بساط دست فروشانه کنگر فروش را خواهید دید که جا به جای خیابانها نشسته و مشغول فروش هستند.
اما این گیاه وحشی خواص بیشماری هم دارد. در ادامه با خواص آن با ما همراه باشید.
خواص
عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگها مفید بوده
و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بیاشتهایی، تهوع، اسهال خفیف یا یبوست، نارسایی کبد، دفع مزمن آلبومین و کمخونی بعد از جراحی
موثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت میکند.
آنتی اکسیدانهای موجود در کنگر کوهی، پوست را در برابر سرطان محافظت میکند.
از دیگر خواص کنگر کوهی، افزایش نیروی جنسی بوده،
این گیاه به دلیل دارا بودن هورمونهای گیاهی، ترشحات غدد را تقویت میکند.
کنگر کوهی، ضدعفونی کننده، اشتها آور، تببر و هضم کننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش میشود.
از مهمترین خواص کنگر کوهی، درمان یرقان، نارسایی کبد و کمخونی بوده، اسید کافئیک موجود در کنگر از کبد در برابر سموم شیمیایی و عفونت محافظت میکند.
خوردن کنگر کوهی همراه با ماست به افراد گرم مزاج جهت تعدیل مزاج توصیه میشود، ضمن اینکه کنگر منبع غنی از پتاسیم است.
این سبزی خواص دارویی نظیر خاصیت آنتیاکسیدانی و کاهندگی کلسترول دارد.
بنابراین احتمال بروز سرطان را کاهش میدهد، خنثیکننده سموم کبدی و محافظ کبد است
و به همین دلیل از دانههای آن داروهایی برای درمان بیماریهای کبدی به بازار عرضه شده است.
در ضمن، عادت به خوردن آن به هضم غذا کمک کرده و اشتها را افزایش میدهد.
طرز تهیه خورشتی خوشمزه با این گیاه پر خاصیت را در اینجا بخوانید.