دو نوع باقلا داریم ، باقلای تازه طبعی سرد و تر دارد ، باقلای خشک طبعی سرد و خشک. این گیاه سرشار از ویتامین های آ و ب و ث میباشد و سرشار از املاح معدنی از جمله آهن ، آهک و فسفر هست. این گیاه برای کم خونی بسیار خوب هست. دقت داشته باشید بعضی از افراد به باقلا حساسیت شدید دارند پس در بهرهگیری از آن دقت کنید.
فواید و مضرات باقلا برای بدن
این گیاه منبع بینظیر تیامین هست که برای حفظ عملکرد طبیعی سیستم عصبی ضروری هست ویتامین A موجود در آن برای سلامت پوست، تقویت بینایی و رشد استخوان ضروری هست مقدار چندان پتاسیم در باقلا به بدن کمک میکند تا فشار خون را در حد طبیعی حفظ کند و عملکرد قلب را تنظیم کند. فسفر موجود در این گیاه برای شکل گیری استخوان و دندان مهم هست و به بدن در بهرهگیری از ویتامین کمک میکند.
منبع غنی فیبر است.
فیبر به سیستم گوارشی کمک میکند تا غذا سریع تر هضم شود.
باقلا کم کالری و بدون کلسترول هست. اسیدآمینه آن نقش انتقال دهنده عصبی را در مغز ایفا میکند.
باقلا حاوی فسفر قابل توجهی هست که برای گروه سنی کودکان، تقویت کننده مناسبی از لحاظ بهره هوشی هست.
اضافه بر پروتئین و فسفر، باقلا حاوی مقدار متوسطی آهن و روی هست و در طب سنتی از آن به منظور درمان سرفه های خشک، تمیز کردن دستگاه گوارشی، روماتیسم و حتی میگرن بهرهگیری میشود. در صورتی که باقلا با پوست مصرف شود
فواید باقلا با پوست
رسول اللّه صلى الله عليه و آله و سلّم :
مَن أكَلَ فولَةً بِقِشرِها ، أخرَجَ اللّهُ عز و جل مِنهُ مِنَ الدّاءِ مِثلَها .
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلّم :
هر كس يك دانه باقلا را با پوست آن بخورد ، خداوند عز و جلبه همان اندازه ، بيمارى را از درون او بيرون مىبرد .
الإمام الصادق عليهالسلام :
كُلُوا الباقِلّى بِقِشرِهِ ؛ فَإِنَّهُ يَدبَغُ المَعِدَةَ .
امام صادق عليهالسلام :
باقلا را با پوستش بخوريد ؛ چرا كه معده را پاك مىكند .