دمپختک یک غذای ایرانی و سنتی است که پایه آن برنج است و در مناطق مختلف بر اساس ذائقه افراد به شیوه های گوناگون طبخ می شود. رایج ترین نوع دمپختک، دمپختک باقالی است. دمپختک باقالی غذایی خوشمزه است که درست کردن آن بسیار ساده است و کمتر کسی پیدا می شود که این غذا را دوست نداشته باشد.
دمپختک یا دمی باقالی جزء غذاهای اصیل ایرانیه و عطر و بوش آدم رو با خودش میبره به قدیما … طرز تهیه این پلو مخلوط خیلی راحته و در عین حال کم خرج هم هست ولی نمیدونم چرا این روزا کمتر پیش میاد که این غذای خوشمزه و لذیذ رو درست کنیم. اما من تو این مطلب طرز تهیه اش رو براتون میذارم که اگه بلد نبودین یاد بگیرین و اگر هم بلد بودین و یادتون رفته بود که درستش کنین حتما بپزینش و از طعم محشرش لذت ببرین.
مواد لازم برای دمپختک باقالی
- برنج ۴۰۰ گرم
- زرد چوبه ۱ قاشق غذا خوری
- باقالا زرد خشک ۲ پیمانه
- پیاز خرد شده ۱ عدد بزرگ
- کره، روغن، نمک، فلفل به مقدار دلخواه
طرز تهیه دمپختک باقالی
ابتدا برنج ها را کمی شسته و میگذاریم در آب بمانند، باقالاها را با مقدار کمی روغن و زردچوبه میگذاریم کمی تفت بخورد حدود ۳ لیوان آب اضافه میکنیم و می گذاریم کمی بپزد، پیاز های خرد شده را جداگانه با مقداری نمک سرخ میکنیم، برنج را در قابلمه باقلا ریخته و کره و روغن را اضافه میکنیم و میگذاریم دم بکشد و سپس با پیاز سرخ شده آن را سرو میکنیم
نکاتی برای طبخ بهتر دمپختک
- علت اضافه کردن روغن به کره در ابتدای کار جلوگیری از سوختن کره است.
- مقدار زرچوبه این غذا حتما باید بیشتر از حالت عادی باشه چون کل برنج باید باهاش رنگ بگیره.
- علت تفت دادن باقالی قبل پختن جلوگیری از وا رفتنشه.
- باقالی زرد یا همون باقالی دمپختک خیلی سریع میپزه پس بهتره دقت کنین تا زیادی نپزه و له نشه.
- نسبت برنج و باقالی به هم همیشه ۲ به ۱ باید باشه.
- مقدار آبی که برنج رو باهاش جوش میاریم همیشه باید ۱ پیمونه بیشتر از مقدار کل برنج باشه.