گوشت بوقلمون و خواص بیشمار آن!

مصرف گوشت بوقلمون از سالهای بسیار دور در سراسر جهان مرسوم بوده و به عنوان غذای مخصوص اعیاد و جشن ها استفاده می شده است

و سالهاست که در ایران نیز با اقبال بسیار زیادی روبرو شده است

و مردم به خواص گوشت بوقلمون برای سلامتی پی برده اند

و چه به صورت معمولی و چه فراوری شده(ژامبون بوقلمون) این گوشت لذیذ را مصرف می کنند.

 اثرات مفید گوشت بوقلمون بر سلامتی بدن :

– کاهش کلسترول بد خون:

قسمت روشن‏تر گوشت بوقلمون که بدون پوست باشد، دارای چربی، چربی اشباع و  کلسترول کمتری از گوشت مرغ و گاو است.

– جلوگیری از سرطان

اسید آمینه تریپتوفان برای فعالیت سلول‏های T لازم است.

سلول‏های T یک نوع از سلول‏های سیستم ایمنی بدن هستند که سلول‏های سرطانی را از بین می‏برند.

در فقدان تریپتوفان، سلول T فعال می‏میرند.

– ایجاد آرامش و سرحالی

ناقلین عصبی از اسیدهای آمینه تشکیل می‏شوند و ناقل عصبی به نام “سروتونین” از اسید آمینه تریپتوفان تشکیل شده است.

سروتونین باعث سرحالی و آرامش در بدن می‏شود.

لذا مصرف غذاهایی مثل بوقلمون باعث سرحالی می‏شود.

در یک بررسی، به ۱۵ خانمی که سابقه ی ابتلا به افسردگی داشتند، دو نوع ترکیب اسید آمینه‏‏ای دادند.

یک نوع ترکیب دارای اسید آمینه تریپتوفان بود و دیگری آن را نداشت.

بعد از مصرف ترکیب بدون تریپتوفان، ۱۰تا از این خانم‏ها دچار علائم افسردگی موقتی، ولی قابل توجه شدند.

ولی بعد از مصرف ترکیب حاوی اسید آمینه تریپتوفان هیچ نوع تغییری در روحیه و حالت روانی این خانم‏ها مشاهده نشد.

– افزایش هورمون تستوسترون

 پروتئین موجود در گوشت بوقلمونی که به طور طبیعی (بدون استفاده از مواد شیمیایی و هورمونی) پرورش داده شده است، میزان هورمون تستوسترون را در بدن آقایان، در حد مطلوب نگه می‏دارد. ولی هورمون‏هایی که در پرورش بوقلمون‏های صنعتی استفاده می‏شوند، تولید هورمون استروژن (هورمون زنانه) را افزایش و هورمون تستوترون را کاهش می دهند.

کمبود پروتئین در برنامه غذایی مردان مسّن، منجر به افزایش گلوبولین باند شده با هورمون جنسی و کاهش فعالیت هورمون تستوسترون می‏شود. کاهش اثر تستوسترون باعث کاهش عملکرد جنسی و توده عضلانی و گلبول‏های قرمز خون می‏شود و منجر به  پوکی استخوان می‏گردد.

– بهبود کم‏ خوابی

اسید آمینه تریپتوفان نقش مهمی در خوابیدن دارد و باعث بهبود خواب در مبتلایان به بیخوابی مزمن می‏ شود.

روژین روشنی در پایان افزود: ماده‌ای به نام سلنیوم از جمله خواص معدنی موجود در گوشت بوقلمون است که در بهبود عملکرد غده تیروئید و تقویت سیستم ایمنی بدن تاثیر دارد و به افراد مستعد بیماری تیروئید بسیار توصیه می‌شود.

پست های مرتبط

بوقلمون چگونه پرده ای است؟
گالری عکس بوقلمون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *