کیک های خوشمزه و مضر !

كیك‌ها از جمله شیرینی‌های اشتهابرانگیزی هستند كه خوردن آنها به همراه یك فنجان چای، شیر یا قهوه در یك میان وعده بسیار لذتبخش است.
معمولا این محصول جزو فرآورده‌های قنادی محسوب می‌شود. و دارای انواع مختلف با كالری‌های متفاوت است.

در ۱۰۰ گرم كیك شكلاتی ۴۰۰ كالری، در ۱۰۰ گرم كیك ساده ۳۵۰كالری، در ۱۰۰ گرم كیك اسفنجی ۳۰۰ كالری و در یك عدد كیك یزدی متوسط ۱۶۰ كالری انرژی نهفته است.

کالری بالای کیک

معمولا كالری بالای انواع كیك‌ها به دلیل روغن، آرد و شكری است كه در آنها استفاده می‌شود.

آردی كه در اغلب كیك‌ها به كار برده می‌شود، آرد گندم سفید است.

كه متاسفانه علاوه بر كالری بالا و ارزش تغذیه‌ای پایین، تنها از آرد الك شده ساده به دست نمی‌آید.

گاهی در تركیب این آردها برای افزایش كیفیت و سفید رنگ كردن آرد از مواد شیمیایی استفاده می‌شود.

این مواد به طور نسبی سمی بوده و به مرور در بدن تجمع یافته و در درازمدت منجر به مسمومیت در مصرف‌كننده می‌شوند.

همچنین در بیشتر این نوع محصولات به جای خمیر ترش از مواد عمل‌آورنده و بهبوددهنده نظیر بیكینگ پودر جهت تردی، ایجاد پف و ویژگی‌های مطلوب در فرآیند پخت استفاده می‌شود.

بد نیست بدانید بیكینگ پودر از مخلوط جوش شیرین به همراه مواد اسیدی خوراكی و مواد كمكی مولد گاز انیدرید كربنیك تشكیل شده است.

مضرات کیک

آزمایش‌های انجام شده روی این گونه مواد نشان داده است كه:

این مواد می‌توانند مولد زخم‌های سخت معده و روده و تنش‌های عصبی باشند

پو از همه مهم‌تر آن كه اثر عمیقی روی غدد تناسلی زنان دارند

كه سبب كوچك شدن و ناكارایی تخمك‌ها می‌شوند.

از سوی دیگر این مواد می‌توانند با كلسیم و آهن موجود در بدن كمپلكس تشكیل داده و از جذب این عناصر توسط بدن جلوگیری كنند.

جوش شیرین (بی‌كربنات سدیم) موجود در بیكینگ پودرهم به علت دارا بودن مقادیر زیاد سدیم

(عنصر موثره نمك) برای بیمارانی كه مبتلا به فشار خون هستند، مضر است.

همچنین كیك‌ها به دلیل دارا بودن آرد گندم برای مبتلایان به سلیاك كه حساسیت به گلوتن گندم دارند توصیه نمی‌شود.

در مورد تخم‌مرغ این محصول نیز باید گفت:

گرمایی كه هنگام پخت به كیك داده می‌شود، میكروب‌ها و آلرژی‌های موجود در تخم‌مرغ را تا حدودی تعدیل می‌كند.

لذا مصرف این محصول برای افرادی كه به تخم‌مرغ حساسیت دارند با توجه به نظر پزشك مربوطه مضر نیست.

 

پست های مرتبط

کیک رد ولوت، کیک مناسب ولنتاین!
کفش های خوردنی!!
تاریخچه کیک، از دیروز تا امروز!
انجیر سیاه و خواص بینظیر آن برای سلامتی!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *