انجیر دارای ارزش غذایی و خواص درمانی بسیاری است.
اهمیت این میوه به اندازهای است که در قرآن از آن سخن به میان آمده و در روایات دینی ما در مورد خواص انجیر بسیار آمده است.
این میوه انواع متفاوتی دارد، اما بسته به اقلیم و شرایط رشد و پرورش گیاه، دارای طمع و مزه متفاوتی است.
انجیر سیاه نیز یکی از انواع شیرین و آبدار این میوه است که در نواحی غرب ایران به فراوانی یافت می شود.
در ادامه این مطلب تعدادی از مهمترین خواص انجیر سیاه و کاربردهای درمانی این میوه پرخاصیت در طب سنتی را گردآوری کردهایم.
خواص انجیر سیاه
طبع انجیر سیاه از نظر طب سنتی گرم و تر است.
برخی از مهمترین خواص درمانی انجیر سیاه به شرح زیر میباشد:
انجیر دارای خاصیت ملین است.
و یکی از بهترین راههای درمان خانگی یبوست بوده و به پاکسازی رودهها کمک میکند.
از بین بردن تهوع بارداری و تامین مواد مغذی مورد نیاز جنین از خواص انجیر خشک و تر است.
و از این رو مصرف خشک و تازه این میوه برای مادران باردار بسیار مفید است.
انجیر ادرارآور بوده، تعرق را زیاد میکند. و به همین دلیل برای کاهش حرارت بدن و تشنگی مفید است.
انجیر سیاه مقادیر زیادی آهن و ویتامین C دارد و از این رو مصرف آن برای درمان کم خونی ناشی از فقر آهن بسیار مفید است.
قند انجیر سیاه کاملا طبیعی و مقوی است . و از افت قند افراد جلوگیری میکند .
اشخاص لاغر که قصد دارند وزن خود را افزایش دهند. میتوانند از این میوه استفاده کنند.
به طور کلی مصرف انواع انجیر ضعف عمومی بدن را برطرف و باعث تقویت قوای جسمانی میشود.
انجیر سیاه به دلیل دارا بودن دانههای ریز، باعث تقویت معده و روده میشود.
در طب اسلامی در مورد فواید انجیر آمده است. که مصرف این میوه، بواسیر را قطع و نقرس را معالجه میکند.
همچنین قوای جنسی را زیاد و رطوبت و سردی را که موجب ضعف نیروی آمیزش است، برطرف مینماید.
انجیر سیاه در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش مهمی دارد.