کیک گونهای شیرینی است که خاستگاه اروپایی دارد.
اگرچه به باور باستانشناسان این خوراک از زمانهای باستان وجود داشتهاست،
اما تصوری که از کیک امروزی وجود دارد و سه ویژگیِ شیرین بودن، سبکی و بافت اسفنجی را در ذهن مجسم میکند،
نوعی شیرینی است که از میانهٔ سدهٔ هیجدهم به وجود آمدهاست.
آرد، شکر، تخم مرغ و کره چهار مادهای هستند که بیش از مواد دیگر در کیک به کار برده میشوند.
انواع کیک
کیکها به طورکلی به دو گروه بزرگ غیرچرب یا کیکهای اسفنجی و چرب یا کیکهای کرهای تقسیم میشوند.
تفاوت کیکهای کرهای با کیکهای اسفنجی در اینست که:
برخلاف کیکهای اسفنجی حباب داخل این نوع کیک در اثر وارد کردن هوا توسط بهم زدن شکر و تخم مرغ بوجود نیامدهاست.
بلکه عامل اصلی در بوجود آمدن حباب در این نوع کیکها، ایجاد گاز در داخل کیک، بخاطر استفاده از یک عامل ورآورنده نظیر بیکینگ پودر است.
همچنین کیک کرهای از نظر وزنی سنگین است در صورتیکه سبک بودن، از ویژگیهای یک کیک اسفنجی است.
کیک از موادی است که در اثر تماس با هوا خشک میشود.
و به همین علت در روشهای تزیینی معمول است. که سطح کیک بطور کامل با مواد پوشانده شود.
بدین وسیله سدی در برابر عبور هوا بوجود آمده و باعث دوام بیشتر کیک خواهد شد.
کیکها ممکن است با توجه مناسبتی که برای آنها در نظر گرفته شده طبقهبندی شود.
به عنوان مثال، کیک عروسی و کیک تولد از جمله کیکهایی هستند که در درجه اول با توجه به جشنی که برای آنها در نظر گرفته شده، شناخته میشوند.
مفهوم کیک:
در عهد باستان، از کیک ها و نان ها در مراسم های مذهبی استفاده می شده است.
کیک ها نیز در مواقع خاص ( جشن های تولد و اعیاد) سرو می شده اند که نشان از وجود علاقه و احترام بین افراد بوده است.
در زمان گران بودن مواد اولیه مصرفی در تهیه کیک ها در گذشته، پخت کیک نشان از احترام و علاقه ی بسیار زیاد به آن فرد داشته است .
ولی حتی در دوران اخیر که نه تنها کیک ها گران نبوده، بلکه از تنوع بسیار زیادی برخوردار شده اند،
هم چنان همان پیام را به همراه دارند که : شما برای ما قابل احترام هستید.