در مصرف بستنی چه نکاتی را باید درنظر داشته باشیم؟

بستنی دوست داشتنی به دلیل میزان فراوان چربی به کربوهیدرات، پروتئین، یک خوراکی پرکالری است.

که گنجاندن آن در وعده های غذایی به خصوص در افراد چاق باید با دقت نظر بیشتری انجام شود.

از آنجا که کنترل کالری مصرفی نقش مهمی در جلوگیری از چاقی دارد.

برای گرفتن رژیم بستنی باید از میزان کالری موجود در انواع بستنی آگاه شوید.

بستنی یا ماست

بستني هم مثل ماست قابليت نگهداري باكتري‌هاي پروبيوتيك را دارد.

اين باكتري‌ها كپسول‌هايي با قطر بسيار نازك (سايز ميكرو يا نانو) دارند و به اصلاح فلور ميكروبي روده انسان و جلوگيري از رشد باكتري‌هاي بيماريزا در روده و ايجاد بيماري روده‌اي كمك مي‌كنند.

بستني مواد مغذي با ارزشي مثل پروتئين، كلسيم، ويتامين‌ها، مواد معدني و انرژي دارد،

ولي به جاي آن مي‌شود ماست كم چربي يخ زده خورد كه همه اين مواد را داشته ولي چربي بسيار كمتري دارد.

البته این ماده دلنشین و خنک در کنار این فوایدی که دارد یک نیمه تلخ و تاریک نیز دارد که باید به آن هم اشاره کنیم و از مضرات آن نیز با خبر باشیم.

بسياري از مردم تصور مي‌كنند كه:

بستني مي‌تواند به عنوان يك ماده لبني مناسب مثلا جايگزين شير يا ماست محسوب شود. و حتي افراط در خوردن آن نيز ايرادي ندارد.

اين در حالي است كه علاوه بر مقدار زيادي شيرين كننده‌هاي طبيعي يا شيميايي، خوردن حتي يك قاشق بستني مقدار زيادي چربي اشباع شده (حيواني) وارد بدن مي‌كند.

كه اغلب به اندازه نيمي از كل چربي اشباعي است كه در روز بايد خورده شود، است.

مصرف چربي اشباع زياد موجب چاقي، بيماري‌هاي قلبي-عروقي و ديگر بيماري‌هاي خطرناك مشابه مي‌شود.

بستني از جمله غذاهايي است كه در برخي افراد موجب حمله ميگرني مي‌شود.

اين غذاها بر روي آزاد شدن سروتونين و نوراپي نفرين اثر كرده و موجب انبساط يا انقباض عروق مي‌شوند.

در ایران این روزها بستنی ها از حالت سنتی بسیار فاصله گرفته اند. در حالی که بستنی ها سنتی نیز همچنان مشتریان بسیار زیادی دارند،

شرکت های بزرگی مانند: میهن، دایتی، کاله و … به تولید انواع بستنی صنعتی می پردازند.

پست های مرتبط

لازانیا و تاریخچه آن!
آیس پک خوشمزه!
آیس پک، از ایران به همه جای جهان!
بستنی و مواد اولیه مفید آن !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *