تیرامیسو یکی از محبوبترین و یا شاید هم پرطرفدارترین دسر جهان است.
خاستگاه این دسر محبوب ایتالیا است
و از شهر جنوا در سال ۱۹۶۰به همه ی دنیا پراکنده شد،
اما سالها به طول انجامید تا درسال ۱۹۸۰دستور تهیه این دسر خوشمزه به عنوان دسروارد کتابهای آشپزی ایتالیایی گردید.
تیرامیسو (به ایتالیایی: tiramisù، به معنی «بِکِش منرو بالا») یکی از محبوبترین کیکها و دسرهای ایتالیایی است
که برای تهیهٔ آن، بیسکوئیت را که معمولاً بیسکوئیت ساوویاردی (به ایتالیایی: savoiardi) است
(بیسکوئیت یا کیکهای کوچک اسفنجی بهاندازهٔ انگشت دست که در آمریکا بهشان لیدی فینگر گفته میشود.)
آغشته به قهوه نموده، سپس آنها را همراه با مخلوط همزدهای از پنیر ماسکارپونه، شکر و زردهٔ تخممرغ به صورت لایه لایه در ظرف گذاشته و آن را با کاکائو طعمدارش میکنند.
از این دستورالعمل برای تهیهٔ انواع گوناگونی از پودینگها، کیکها و دسرهای دیگر نیز استفاده میشود.
در کتاب های آشپزی آمده است…
در کتابهای آشپزی ایتالیایی آمده است که تیرامیسو از دسرهای لایه ای دیگری ایده گرفته شده است.
تیرامیسو شیرینی سنتی است که شباهت زیادی به شارلوت، که متشکل از رولتهای کیکی و کرم باواریا است دارد.
تیرامیسو سنتی شامل مواد تشکیل دهنده ای از: بیسکویتهای کوچک، زرده تخم مرغ، شکر، قهوه، پنیر ماسکارپونه و پودر کاکائو است. در دستور العمل تهیه ترامیسو هیچ سفیده تخم مرغی وجود ندارد.شکل اصلی این دسر گرد است. اگر چه به خاطرشکل بیسکویتها ظرفهای مربعی یا مستطیلی بهتر است. اگر از دور به ترامیسو نگاه کنید حتما لایه های بیسکویتی و کرمدار آن را خواهید دید، این دسر معمولا سرد خورده میشود. بعد از مدتی مواد تشکیل دهنده تیرامیسو را کمی تغییر دادند، یعنی گاهی به آن تخم مرغ اضافه میکنند ویا برای تنوع گاهی به آن شکلات یا انواع توتها، لیمو، توت فرنگی، آناناس، ماست، موز، تمشک، نارگیل، هم اضافه میکنند.طعمهای زیادی از تیرامیسو وجود دارد. برخی از آشپزها از انواع مختلفی از کیکها یا شیرینیها برای تهیه ترامیسو بهره میگیرند. دسر تیرامیسو بسیار انرژی زا و شاداب کننده میباشد و همچنین به دلیل عدم وجود مواد نگهدارنده و مضر در دسر تیرامیسوی سیجانی میتوان از آن به عنوان میان وعده فرزندان دلبندتان در مدرسه و باشگاههای ورزشی استفاده نمایید.