تاریخچه کرپ!

 

کرپ از واژه یونانی crispa به معنی تاب دار و موج دار میاد

و به هر چیز نازک و کمی چین خورده گفته می شه.

مثلا اولین نوع پارچه کرپی، نازک و با بافتی تاب دار تولید شده بود و به همین دلیل نام کرپ روی این پارچه گذاشته شد،

همچنین به کاغذ کِشی هم به خاطر همین خصوصیات، کاغذ  crepe paper در انگلیسی و زبان های لاتین گفته می شه.

فرق کرپ و پنکیک:

کرپ و پنکیک از یک خانوادن و مواد اولیه یکسانی دارن.

هر دو بدون نیاز به همزن و فر قابل تهیه هستن،

هر دو، هم به عنوان غذا و هم به عنوان دسر استفاده می شن

و در کشورهای مختلف ورژن های متنوعی دارن،

ولی تفاوت های اساسی بینشون باعث می شه کرپ و پنکیک رو دو دستور کاملا متفاوت بدونیم.

مهمترین تفاوت پنکیک و کرپ در وجود عامل پف دهندست raising agent.

در پنکیک از بیکینگ پودر یا جوش شیرین استفاده می شه و باید پفی و حجم دار باشه،

در همین راستا در دستورها از عواملی مثل باترمیلک هم برای بیشتر پف کردن پنکیک استفاده می شه،

در صورتیکه کرپ بدون عامل حجم دهنده و کاملا مسطح و نازکه.

نسبت مواد اولیه مایع به جامد در پنکیک کمتره و مایه غلیظ تر و بافت فشرده تری داره

در صورتیکه مایه کرپ کاملا شُله و میزان مایعات زیاده.

تنوع مایعات قابل استفاده در پنکیک بیشتره و در دستورهای مختلف از آب، شیر، باترمیلک، ماالشعیر، آبمیوه و… استفاده می شه

ولی در کرپ معمولا از شیر یا آب استفاده می کنن.

مایه پنکیک قابلیت فولد کردن مواد اولیه تکه ای مثل میوه خرد شده، شکلات… رو داره و به راحتی تنوع در بافت پنکیک ایجاد می شه،

در صورتیکه برای استفاده از همین مواد با کرپ باید بعد از آماده شدن مثل نون در لای اون گذاشته شه.

در مورد شکل ظاهری پنکیک همیشه با قطر حدودی یکسان تهیه می شه در صورتیکه کرپ از قطر کم تا قطر خیلی زیاد و روی صفحات بزرگ قابل پخته.

پست های مرتبط

کرپ صبحانه، لذیذ و ساده!
پنکیک چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *