كباب یك غذای اصیل ایرانی است كه پخت آن از زمانهای دور در بین ایرانیها رواج داشته است.
برخی معتقدند پخت كباب از زمان مغولها در ایران رایج شد و برخی دیگر بر این باورند پخت كباب از زمان ناصرالدین شاه رواج پیدا كرد.
كباب ترش هم یكی از انواع كباب است كه پخت آن از گذشته تا به امروز در بین مردم شمال كشور رایج بوده است
كه البته در مورد اصل و نسب آن توافق جمعی وجود ندارد.
البته گروهی این غذا را یك خوراك گیلانی میدانند و معتقدند كباب ترش ابتدا در گیلان درست شده
ولی در حال حاضر این غذا در همه نقاط شمال كشور و در رستورانهای شمالی درست میشود.
كباب ترش در هر نقطه از شمال به صورت خاصی تهیه میشود؛
یعنی شمالیهای نواحی مختلف سبزیهای گوناگونی داخل آن میریزند
ولی بهطور كلی در دستور پخت این غذا گردو، رب انار و فلفل حتما دیده میشود.
مخلفات خوشمزه!
مردم شمال كباب ترش را با كته میخورند
و در پخت كته از روغن و كره استفاده نمیكنند.
در كنار كباب ترش زیتون پرورده، سیر ترشی، دوغ، اشپل ماهی به صورت شور، باقلا، ماست موسیر و كره محلی هم سرو میشود.
دوغ هم نوشیدنی محبوب كبابخوران است.
برای بهتر شدن طعم دوغ میتوان مقدار كمی گلپر به آن اضافه كرد.
چطور كته بپزیم؟
كتهای كه برای كباب ترش در شمال پخته میشود با كتهای كه در نقاط دیگر كشور پخته میشود، كمی متفاوت است.
شمالیها بدون پلوپز كته قالبی میپزند.
برای درست كردن این نوع كته به یك پیمانه برنج و دو پیمانه آب نیاز دارید.
البته باید به این نكته توجه داشته باشید كه برای پخت برنجی كه بهتازگی از مزرعه برداشت شده یك پیمانه آب كافی است.
تركیب برنج و آب را با شعله كم روی اجاق گاز بگذارید تا آرام بپزد.
برای درست كردن این كته نباید از دمكنی استفاده كرد و گذاشتن در قابلمه كافی است. بعد از اینكه برنج دم كشید، حرارت شعله را زیاد كنید تا برنج تهدیگ ببندد. وقتی برنج آماده شد شعله زیر آن را خاموش كرده و بعد از گذشت ۲۰ دقیقه برنج را به آرامی برگردانید تا به حالت قالبی درآید. برای درست كردن این نوع برنج نباید از روغن یا كره استفاده كرد و در زمان سرو غذا میتوان در لابهلای برنج كره محلی قرار داد.