مواد لازم برای تهیه زیتون پرورده:
زیتون سبز: یک کیلو
مغز گردو: ۲۵۰ گرم
سیر به هر اندازه که دوست دارید.
انار ترش: به اندازه کافی
اب انار: یک لیوان
رب انار: یک قاشق غذاخوری
گلپر: یک قاشق چایخوری
چوچاق – سبزی محلی – اگر ندارید نعنای خشک ساییده شده: ۲ قاشق غذاخوری (زیاد شه تلخ میشه)
نمک و فلفل به اندازه کافی
طرز تهیه:
۱- ابتدا زیتونها را تا دو سه ساعت در آب ولرم خیس کنید.
سپس هستههایش را درآورید.
بعد زیتونها را خوب بشویید و بگذارید آبش برود در غیر این صورت زیتون پروردهتان شل و آبکی میشود.
۲- حالا مغز گردو را خوب خرد کنید تا آماده مخلوط کردن با زیتون شود. البته نباید خیلی پودر شود طوری باشد که مغز گردو را زیر دندانهایتان حس کنید.
۳- حالا انارها را خوب چرخ کنید تا یک دست و نرم شوند. انار نباید به صورت درسته و دان در زیتون پرورده ریخته شود. انار با گردو فرق میکند نباید درسته زیر دندان بیاید.
۴- حالا سبزی محلی را که شمالیها به آن چوچاق میگویند، خوب چرخ و یا ریز خرد کنید.
اگر سبزی محلی ندارید نعنا خشک یا تازه هم کارتان را راه میاندازد.
۵- سیرها چرخ و یا ریز کنید.
۶- حالا وقت مخلوط کردن مواد است. زیتونها را در یک ظرف نسبتا بزرگ بریزید و کم کم موادتان را به آن اضافه کنید. اول گردوی خرد شده و بعد سبزی چرخ شده و سیر را اضافه کنید و خوب هم بزنید. گلپر، آب انار، رب انار و نمک و فلفل را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۷- حالا زیتونیرا که پروراندهاید داخل یک ظرف شیشهای بریزید و بگذارید یک شبانه روز در یخچال بماند. بعد از یک روز میتوانید با غذا میل کنید.
(هی بچشید نمک و ترشیشو هرطور دوس دارین تنظیم کنین)