چیپس از جمله خوراکی هایی است که کودکان و بزرگسالان علاقه زیادی به آن دارند و جزو محبوب ترین و پرطرفدارترین خوراکی ها است .
اما باید بدانید که این خوراکی پر طرفدار یکی از مضرترین مواد غذایی است که احتمال بروز سرطان را افزایش میدهد.
چیپس سرطانزا است
تحقیقات جدید نشان داده است که دست کم از هر پنج برگه سیب زمینی تهیه شده به عنوان چیپس،
در یک برگه آن، میزان زیادی از ترکیب شیمیایی آکریل آمید وجود دارد که درزمان پخت و آماده شدن تولید می شود.
مصرف نمك به منظور خوشمزه شدن چيپس و پفك به مقادير زياد، سبب آسيب به كليهها،
تغيير ذائقه افراد به شورخواري، تجمع آب در بدن و در نتيجه تورم بافتها و افزايش فشار خون و سكتههاي قلبي و مغزي ميشود.
استفاده از روغن با ترانس بالا در تهيه چيپس و پفك منجر به افزايش وزن، چربي خون و در نهايت بيماريهاي قلبي عروقي ميشود.
همچنين استفاده از روغنهايي كه چندين بار براي سرخ كردن استفاده ميشوند و غالبا بوي روغن سوخته و رنگ كدر و مات به محصول ميدهند،
از جمله خطرناكترين مواردي است كه ميتواند منجر به مسموم و سرطانزا شدن محصول خصوصا چيپس شود.
گرما ديدن شديد محصول طي فرآيند سرخ شدن منجر به ايجاد راديكالهاي آزاد پراكسيد ميشود.
خطرات چیپس و پفک
اين مواد زياني شبيه به مواد شيميايي موجود در دود سيگار دارند.
و سبب ابتلاي افراد به سرطان ريه، سينه و مثانه ميشود.
مصرف رنگ نارنجي تارترازين در پفك باعث بروز اختلالات رفتاري، اضطراب، تندخويي و آلرژي كودكان ميشود.
به علت وجود هيدراتهاي كربن قابل تخمير در چيپس و پفك:
فرصت براي رشد باكتريهاي دهاني فراهم ميشود كه نتيجه آن پوسيدگي دندانهاست.
همچنين مصرف اين دو محصول، چسبندگي روده را افزايش داده و عمل دفع را مشكل ميكند.
در حين سرخ كردن سيبزميني ماده قندي آن با آلبومين تركيب شده و سمي به نام آكريل آميد توليد ميكند.
اين تركيب فقط در چيپس سيبزميني يافت ميشود.
آكريل آميد سبب تضعيف سيستم ايمني، افزايش بيماريهاي عفوني، سرطان، ناباروري،
سقط جنين، تغيير در رفتارهاي جنسي، تحريك و قرمزي پوست و چشمها ميشود.
در چيپس سيبزميني معمولا لكههاي سبزي مشاهده ميشود كه مربوط به ماده سمي سولانين است
و مصرف آن باعث ايجاد بيماريهاي گوارشي و عصبي ميشود.