مارچوبه و خواص بی نظیر آن!

مارچوبه از آن دسته گیاهانی است که در آشپزی کاربردهای زیادی داشته و داری خواص درمان شگفت انگیزی است.

خواص مارچوبه:

خوردن مارچوبه اگرچه باعث ایجاد بو در ادرار می‌شود اما زمانی که وارد بدن گردد مزایای زیادی برای آن خواهد داشت.

این گیاه سبز حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلفی همچون ویتامین A ، C ، E ، K و B6 و نیز فولات، آهن، مس ،کلسیم، پروتئین و فیبر است.

به خاطر وجود این مواد، این گیاه مزایای زیادی برای سلامتی شما دارد که باید آن را مصرف کنید.

شما می‌توانید این گیاه را به صورت گریل، پخته شده و آب پز در کنار غذاهای دیگر مصرف کنید.

مارچوبه می‌تواند به کاهش وزن کمک کند:

این گیاه نه تنها چربی و کالری اندکی دارد (یک پیمانه از آن تنها ۳۲ کالری دارد) بلکه حاوی فیبرهای محلول و نامحلول زیادی است

و همین امر آن را به یک ماده عالی برای کاهش وزن تبدیل کرده است.

از آنجایی که بدن فیبر را آهسته‌تر از سایر مواد هضم می‌کند،

زمانی که مواد حاوی فیبر مصرف می‌کنید

حس سیری بیشتری خواهید داشت و خیلی دیر گرسنه می‌شوید.

فیبر به شما کمک می‌کند حس سیری داشته باشید و همین امر برای کاهش وزن بسیار مفید است.

همچنین فیبر موجود در آن برای یبوست نیز عالی است و باعث پایین آوردن کلسترول خون می‌شود.

برای اینکه قدرت این گیاه را چند برابر کنید، می‌توانید آن را با تخم مرغ آب پز مصرف نمایید.

ترکیب مارچوبه غنی از فیبر با پروتئین تخم مرغ باعث ایجاد حس سیری بیشتری می‌شود.

مصرف آن به دستگاه ادراری کمک می‌کند:

مارچوبه حاوی سطح بالایی از آمینو اسید آسپاراژین است و همین موضوع باعث می‌شود یک ادرار آور طبیعی باشد.

به عبارت دیگر مصرف آن به شما کمک می‌کند مایعات اضافی را از بدن دفع کنید

و از ایجاد عفونت‌های مجاری ادرار جلوگیری خواهد کرد.

زمانی که زنان به اندازه کافی دفع ادرار ندارند می‌توانند از این ماده استفاده کنند.

سرشار از آنتی اکسیدان است:

مارچوبه(به خصوص قسمت‌های بنفش رنگ آن) سرشار از آنتوسیانین است که به میوه‌ها و سبزیجات رنگ قرمز مایل به بنفش می‌دهد و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی است که می‌تواند به بدن شما در مبارزه با رادیکال‌های آزاد کمک کند.

زمانی که آن را برای خوردن آماده می‌کنید، سعی کنید زیاد آن را نپزید. اگرچه پختن سبزیجات باعث فعال شدن مواد ضروری آن می‌شود اما پخت طولانی مدت ممکن است مواد مغذی را از بین ببرد.

حاوی ویتامین E است:

منبع غنی از ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان قوی و مهم محسوب می‌شود.

این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و بدن را از تاثیرات مضر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌نماید.

برای اینکه بتوانید از مزایای آن به صورت کامل بهره مند شوید، آن را با مقدار کمی از روغن زیتون تفت دهید.

بدن ویتامین E را به همراه چربی جذب می‌کند.

زمانی که مارچوبه به همراه روغن زیتون پخته شود اسیدهای چرب سالم به همراه ویتامین E وارد بدن خواهد شد.

پست های مرتبط

کلم بروکلی و تأثیر مصرف آن در لاغری !!
سمنو آی سمنو، ماله پای هفت سین سمنو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *