شله زرد، دسری شیرین و لذیذ و ساده

شله زرد دسری خوشمزه و شیرین است که شاید اکثر ما آن را به عنوان نذری خورده باشیم ، یکی از دلایلی که این غذا به عنوان نذری طبخ می شود شیوه پختن و طرز تهیه آسان آن است که در چند دقیقه بدون هیچ فنون پیچده ای یک شله زرد خوشمزه و دلچسپ را تهیه نمایید.

شله زرد

مواد لازم برای تهیه شله زرد

برنج نیم دانه و خرد شده ۲ لیوان

شکر ۴ پیمانه

آب ۱۲ لیوان

کره گیاهی ۵۰ گرم

زعفران ۱مثقال

گلاب ۱ استکان

روغن مایع ۱ ق غذاخوری

پودر دارچین برای تزیین

خلال بادام به اندازه یک مشت

خلال پسته برای تزیین

نکته مهمی که لازم است در مقدار پیمانه شعله زرد بدانید این است که هر اندازه پیمانه ای که انتخاب میکنید باید با همان پیمانه آب و شکر به نسبت چند برابر برای شعله زرد استفاده کنید. یعنی اگر یک پیمانه برنج میگیرید باید با همان پیمانه ۲ لیوان شکر و ۶ لیوان آب استفاده کنید. این نسبت در مورد درست کردن شعله زرد متداول است.

طرز تهیه شله زرد خوشمزه و لذیذ

مرحله اول:

ابتدا باید برنج را شسته و به مدت ۱۲ الی ۲۴ ساعت از شب قبل با ۱۲ الی ۱۳ لیوان آب خیس کنید.
و موقع پخت در ظرف مناسب با حرارت نسبتا زیاد قرار میدهیم و در قابلمه را نیمه بسته قرار میدهیم تا آب برنج بجوش آید.
در این مرحله نباید اصلا برنج را هم بزنید.
در این مرحله میتوانید زعفران را آب کنید و خلال بادام را با یک استکان گلابی که داشتیم خیس میکنیم تا عطر بادام چند برابرشود.
وقتی برنج شکفته شد و آب را در خود جذب کرد حرارت را کم کنید.
و در این مرحله باید برنج را هم بزنید.نکته مهم و قابل توجه در این مرحله این است که نباید دیگر به برنجتان آب اضافه کنید.
چون این کار باعث می شود شله زرد آماده شده شما موقع خوردن و قاشق زدن آب بیندازد.
وقتی برنجتان کاملا شفته شد و به اصطلاح وا رفت باید شکرتان را اضافه کنید و هم بزنید.
اصلا نگران نباشید که برنجتان در حال سفت شدن بود چون با اضافه کردن شکر برنج دوباره شل می شود و به هیچ وجه آب به برنجتان اضافه نکنید.
همین طور مدام به مدت یک ربع هم بزنید تا ته نگیرد .

مرحله دوم:

بعد از اینکه این زمان طی شد میتوانید خلال بادام و گلابتان را که در هم مخلوط بودند را به مواد شعله زردتان اضافه کنید.
به مدت ۵ الی ۱۰ دقیقه اجازه دهید با بقیه مواد بپزد و آرام هم بزنید.
بعد از این مرحله زعفران دم کشیده شده تان را بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه ای هم بزنید.
باید اندازه زعفران تان طوری باشد که شعله زردتان رنگ نارنجی بگیرد.
بعد از این مرحله کره را اضافه میکنیم و هم میزنیم و بعد برای اینکه شعله زردتان شفاف شود.
از مقدار روغن مایع گفته شده استفاده میکنیم بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه جوشیدن کره با بقیه مواد در ظرف را میگذاریم تا کاملا دم بکشد.
و بعد در ظرف مناسب سرو میکنیم و به دلخواه تزیین میکنیم. نوش جانتان.
منبع: namnak.com

پست های مرتبط

گالری عکس شله زرد قالبی
گالری عکس شله زرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *