ماکارونی از کجا آمد؟
وقتی صحبت از ماکارونی می شود، فورا ذهن شنونده به ایتالیا معطوف می شود.
چون مردم دنیا منشاء ماکارونی و پاستا را کشور ایتالیا می دانند.
صرف نظر از این که این داستان چقدر مستند است، اما داستان جذابی است که اگر آن را قبول کنیم،
منشاء ابداع خوراکی به اسم ماکارونی به کشور چین باز می گردد.
در برخی از منابع تاریخی از جمله کتابچه ای که از سوی موسسه ملی ماکارونی آمریکا منتشر شده،
روایت شده است که ابداع ماکارونی برای اولین بار توسط یک دوشیزه چینی صورت گرفته است.
اختراع
داستان از این قرار است که گویا روزی این دوشیزه چینی مشغول تهیه خمیر نان بوده
و درحین کار با یک ملوان ایتالیایی مشغول گفت و گو می شود و تمرکز خود را برروی کارش از دست می دهد.
در این حین، خمیر از ظرف به روی میز ریخته و به صورت رشتهرشته از میز آویزان می شود.
با تابش آفتاب بر روی رشتهها به سرعت خشک می شوند.
و تقریبا به شکلی در می آیند که امروزه رشته های آش و ماکارونی و امثال آن وجود دارند.
جالب این است که این ملوان ایتالیایی اسپاگتی نام داشته
و اسم ایتالیایی اسپاگتی از نام وی اخذ شده است.
این دو نفر تصمیم می گیرند که اطلاعات و نحوه به وجود آمدن رشتهها را نزد خود مخفی نگه دارند.
آنها داخل کشتی، رشتهها را در آبگوشت جوشان می پزند.
و و با مصرف رشتههای پخته شده، می یابند که به چه خوراکی خوشمزه و جالبی دست پیدا کرده اند.
بدین ترتیب بعد از این که تولید ماکارونی، برحسب تصادف کشف شد،
آقای اسپاگتی پس از بازگشت به ایتالیا به فکر خوشمزه کردن و مغذی کردن این رشتهها افتاد.
و موجب شد ایتالیا به عنوان بزرگترین مصرفکننده این نوع غذای گندمی مطبوع تلقی شده
و بعدها به عنوان منشاء این خوراکی شهرتی جهانی پیدا کند.
ماکارونی در ایران
به موازات اشتهار و توسعه ماکارونی و مشتقات آن که سال به سال به خوراک ساده اصلی اضافه می شد، در ایران هم تولید و مصرف ماکارونی در دستور کار قرار گرفت.
و با توسعه روزافزون این خوراکی صنعت تولید و دانش پخت آن در ایران گسترش یافت.
تا جایی که هم اکنون ایران در تولید و حتی صادرات این محصول یکی از کشورهای توسعه یافته به شمار می رود.
و برندهای شناخته شده بین المللی این محصول را تولید و علاوه بر تامین نیازهای داخلی به سایر کشورهای دنیا هم صادر می کنند.
از میان برندهای مختلف تولید کننده ماکارونی بدون شک زرماکارون به لحاظ ابعاد صنعت و حوزه بازارهای هدف خود در داخل و خارج از کشور کاملا سرآمد است.
اولین کارگاه ماکارونی سازی ایران در سال ۱۳۱۳ با دستگاهی ابتدایی و ساده شروع به فعالیت کرد و به صورت انحصاری مورد مصرف سفارتخانه ها و کنسولگریهای خارجی و معدود افراد ایرانی بود.
که به سبب ارتباطات فرامرزی خود با این محصول آشنا بودند.
شاید به همین خاطر است که به ماکارونی رشته فرنگی نیز گفته میشد و این عبارت هنوز هم در فرهنگ آشپزی ایران کاربرد دارد.
از آن زمان به بعد به مرور زمان تولید ماکارونی در کشور افزایش یافت.
بهطوری که در سالهای اخیر مصرف ماکارونی در ایران بسیار بالا رفته است و در جیره غذایی مناطق شهری و حتی روستایی به طور دائم گنجانده شده و از آن استفاده میگردد.
همین طور یکی از شلوغ ترین و پرمحصول ترین و البته پر مخاطب ترین قفسه ها و بخش های فروشگاه های فیزیکی و مجازی در ایران مربوط به این محصول است.