ازگیل و خواصی از آن که نمیدانستید!

ازگیل، میوه درختی است كه در اواخر پاییز و اوایل زمستان می رسد.
گل های این درخت ، سفید و میوه‌آن شبیه زالزالك است.
با این تفاوت كه این میوه درشت تر و قهوه ای رنگ و طعمش شیرین و كمی گس است.
هسته آن را می كارند و درخت آن را به درخت گلابی نیز پیوند می زنند.
قسمت های مورد استفاده درخت ازگیل، برگ و میوه آن است.
اسم فارسی آن «اردف» و «گیل» و “کونوس” بوده است.

خواص ازگیل

این میوه سرشار از ویتامین های «ب» و «ث» و قند، تانن و سلولز و اسید سیتریك است.
این میوه دارای مقدار زیادی هیدرات كربن است كه مولی انرژی است .
این میوه دارای ماده ای به نام تانن است كه بهترین دارو برای درمان عفونت های روده بزرگ است.
این میوه در تقویت خون بدن مؤثراست.
ویتامین «ب» ازگیل، اعصاب را تقویت می كند و از نظر تغذیه اهمیت دارد.
این میوه را به صورت خام به عنوان میوه لذیذ، مطبوع و تقویت كننده مصرف می كنند و از آن شربت و كنسرو ازگیل تهیه می كنند.
مصرف ازگیل خام یا كنسرو ازگیل در معالجه اسهال ساده اثر قطعی دارد.
خورن ازگیل خام و خصوصاً نارس آن كه تانن بیشتری دارد در معالجه خونریزی های داخلی مانند:بواسیر، خونریزی رحمی و غیره اثر شفا بخش دارد.
این میوه در معلجه ورم روده به كار می رود، به این منظور باید ۲۳۰ گرم ازگیل رسیده را پس از جدا كردن پوست و دانه، در كمی شیر حل نموده و مصرف نمود.
در معالجه زخم دهان و تورم مخاط گلو مؤثر است.
این میوه قبض كننده روده ها است. ازگیل كار روده ها را تنظیم می كند. ازگیل ادرار آوراست.
این میوه دارای اسید مالیك، تانن، اسید سیتریك و اسید تاتاریك است و از نظر غذایی شبیه «به»است.

پست های مرتبط

گالری عکس ازگیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *