دلایلی که نباید زولبیا و بامیه مصرف کرد
بامیه نوعی قند ساده به شمار رفته که سریع جذب خون میشود. و قند خون را افزایش میدهد.
پس از آن انسولین ترشح و قند خون را کاهش میدهد.
برخی از مواد غذایی همچون زولبیا بامیه به غیر از شکر هیچ خاصیت دیگری نداشته در حالی که خرما یک میوه به شمار رفته و حاوی موادی همچون پتاسیم است .
البته در مصرف آن نباید افراط شود چرا که چاقی را به همراه خواهد داشت.
زولبیا بامیه طرز تهیه و طبخ آن نیز میتواند عوارضی را برای مصرفکننده به همراه داشته باشد .
چرا که ممکن است روغنی که در این ماده غذایی سرخ شده چندین بار سرد و مجدد مورد استفاده قرار گیرد.
مصرف زولبیا بامیه نیز برای سلامت دندانها مضر بوده ومیتواند سبب پوسیدگی شود.
بنابر این روزهداران بهتر است در ماه مبارک رمضان و البته سایر روزها انرژی دریافتی خود را از مواد نشاستهای و نه قندی دریافت کنند؛
که این مواد نشاستهای شامل نان، برنج، ماکارونی و … است.
قند مواد نشاستهای به تدریج وارد خون شده بنابر این برای سلامت بدن بهتر است.
مصرف زولبیا بامیه میتواند به دلیل قند بالا چاقی را به همراه داشته باشد،
مصرف میوه، سبزیجات و لبنیات در ماه مبارک رمضان برای حفظ و تأمین آب بدن امری ضروری است.
روغن بامیه
عمدتا روغنی که در تهیه این مواد غذایی استفاده می شود روغن ترانس است،
این نوع روغن از مضرترین نوع روغن است و سبب بروز برخی از بیماریها از جمله قلبی می شود.
استفاده از این روغن در دنیا تقریبا ممنوع است و اگر در تهیه محصولی بیش از یک درصد از کل انرژی آن استفاده شود،
امکان عرضه آن ماده غذایی وجود ندارد اما متاسفانه در کشور ما این چنین قانونی وجود نداشته
و در تهیه خیلی از مواد غذای از جمله زولبیا و بامیه از روغن ترانس استفاده می شود.
استفاده فراوان از شکر را یکی دیگر از مضرات این ماده غذایی اعلام کرد و افزود
ترشح انسولین در بدن مصرف زولبیا و بامیه سبب ترشح انسولین در بدن می شود.
که این کار هم افزایش چاقی را به دنبال داشته و هم پس از حدود نیم ساعت از مصرف آن به افت قندخون می انجامد.
و این موضوع سبب تمایل به پرخوری در فرد شده که این کار ممکن است بروز بیماری ها را افزایش دهد.