مارشمالو چیست؟

مارشمالو ، مارشملو ، پف نبات یا به انگلیسی Marshmallow ، عموما با شکر و یا شربت ذرت، آب، ژلاتین حل شده در آب گرم وگلوکز و طعم دهنده های مختلف مخلوط شده. و حالت اسفنجی به خود میگیرد. و نوعی خوراکی شکردار محسوب میشود.
مارشمالو جنس لطیفی دارد و داری شیرینی مطلوبی است.
به همین دلیل، بیشتر بچه ها و بسیاری از بزرگسالان به مارشمالو علاقه زیادی دارند.
خیلی ها مارشمالو کبابی را ترجیح می دهند
و برخی از آن برای تهیه مواد دیگر مانند خمیر فوندانت استفاده می کنند.

اختراع مارشمالو

مارشملو احتمالا نخستين بار به عنوان يک ماده دارويي توليد شد،
چرا که عصاره لزج‌مانند آن از ريشه گياه مارشملو به نام پنيرک پف‌نبات به دست مي‌آيد،
عصاره‌اي که زماني به عنوان درمان گلودرد مورد استفاده قرار مي‌گرفت.
ترکيبات ديگر بخش‌هاي گياه مارشملو نيز مصرف دارويي داشت.

تولید صنعتی مارشمالو

توليد صنعتي مارشملو يا پف نباتآب و شکر و شربت ذرت در کتري‌هاي صنعتي بزرگ و در يک دماي ثابت حرارت داده مي‌شود.

و در يک زمان مشخص پخته مي‌شود.

سپس ترکيب به دست آمده به درون يک کتري ديگر ريخته مي‌شود تا سرد شود.

ژلاتين آب‌شده زماني به اين ترکيب آن اضافه و مخلوط مي‌شود که ترکيب مزبور به اندازه کافي سرد شده باشد. تا باعث تغيير ماهيت ژلاتين نشود.

براي اينکه مارشملو نرمي خاص خود را به دست آورد، به درون يک مخلوط‌کن پمپاژ مي‌شود.

و اين در حالي است که هوا نيز به درون آن پمپاژ مي‌شود.

در اين حالت همچنان نياز به اين است که مارشملو سردتر شود، به طوري که وقتي از ظرف خارج مي‌شود،‌

شکل خود را همچنان حفظ کند،

سپس پيش از آنکه از طريق يک اکستروژن (دستگاهي که مخلوط خميري را به شکل يک نوار بلند در مي آورد)

بر روي يک تسمه نقاله قرار گيرد، به درون يک مبدل حرارتي پمپاژ مي‌شود.

تسمه نقاله از روکش نشاسته ذرت تشکيل شده و به اين ترتيب اکستروژن مارشملو در حالي که از اين تسمه عبور مي‌کند،

با مقدار بيشتري از نشاسته ذرت ترکيب مي‌شود. يک چاقوي بزرگ که عرض آن به اندازه تسمه نقاله است، بر روي ميز واقع در انتهاي اين تسمه قرار مي‌گيرد، به طوري که بتواند نوار مارشمالو را به اندازه قطعات مارشملو مورد نظر برش دهد. قطعات مزبور سپس در يک ظرف بزرگ استوانه‌اي حاوي نشاسته ذرت ريخته خواهد شد تا مارشملو شکل معروف و آشناي خود را به دست آورد و تکه‌هايي که با وجود گذراندن همه اين مراحل هنوز از هم جدا نشده‌اند، در اين مرحله جدا شوند.

استفاده از هوا

رواج استفاده از هوا براي ايجاد پف در مارشملومارشملوها همانند بسياري از شيريني‌ها، با استفاده از ساکاروز شيرين مي‌شوند. امروزه اين ماده معمولا از طريق هوادهي ترکيبي از ساکاروز و پروتئين با چگالي نهايي ۰٫۵ ‌گرم بر ميلي‌ليتر آماده مي‌شود. پروتئين و ژلاتين و يا سفيده تخم‌مرغ، از افتادن حفره‌هاي پر از هوا جلوگيري مي‌کند. دوماک با در دست داشتن فرمول ساخت مارشمالو شرکت دوماک را تاسيس کرد و حالت صنعتي به مارشمالو داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *