عکس چرخ خیاطی مارشال قدیمی

همه ما چرخ خیاطی های مارشال قدیمی را به یاد  داریم. درواقع در زمانهای نه چندان دور، تا این اندازه تنوع در چزخ خیاطی وجود نداشت و شما هنگام خرید تنها با چرخ خیاطی زیبا و قدرتمند “مارشال” مواجه بودید.

اگر شما هم اهل گردش در صفحات مجازی و آگهی های های خرید و فروش لواز خانگی باشید، حتما در این چند روز اخیر، با دیدین یک آگهی بسیار تعجب نموده اید. بله! چرخ خیاطی قدیمی مارشال با قیمت های بسیار بالا خرید و فروش می شود.

اما علت این امر چیست؟ چه ماجرایی وجود دارد که این گرانی ها را رقم زده است.

ماجرا از انجا شروع شد که مدتها قبل شایع شده بود که درون این چرخ خیاطی های قدیمی، الماس هست و همین امر سبب شد تا این چرخ ها به شدت گران شده و با قیمت های بالا خرید و فروش وند. اکنون اما شایعه جدیدی به راه افتاده است.

در این شایعه عنوان شده است که «توی این چرخ خیاطی‌های خیلی قدیمی ماده ای است به اسم جیوه قرمز که هر گرمش ۱۰ میلیارد تومن قیمت داره این جیوه برای تسلیحات اتمی کاربرد داره و خیلیم سمی و خطرناکه…   این ماده بجز چرخ خیاطی، توی بعضی یخچال و تلویزیون و وسایل برقیه بالای ۵۰ ۶۰ سال پیشم موجوده»

به همین دلیل ما هم بر آن شدیم تا یک مجموعه عکس از این چرخ خیاطی پرماجرا را به شما عزیزان تقدیم نماییم و همچنین در رابطه با اجزای اصلی چرخ خیاطی صحبت نماییم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

اجزا اصلی چرخ خیاطی

چرخ خیاطی دارای انواع مختلفی از جمله چرخ خیاطی سردوز ، چرخ خیاطی مارشال ، چرخ خیاطی صنعتی وغیره است که هر کدام از اینها از بخش های مختلفی تشکیل شده اند و در هنگام خرید باید حتما به این اجزا توجه شود .

اصلی ترین بخش هر چرخ خیاطی سوزن آن است که نخ از آن عبور می کند . بخش دیگری که قرقره داخل آن قرار می گیرد ماکو نام دارد

که هماهنگ با سوزن می چرخد و دوخت زیرین پارچه را ایجاد می کند. نخ و پارچه باید به خوبی نگه داشته شوند تا بتوان  یک دوخت صحیح داشت در چرخ خیاطی وسیله ای به نام دیسک فشار وجود دارد که نخ را به سمت سوزن هدایت می کند .

پایه چرخ خیاطی نیز پارچه را نگه می دارد و آن را به سمت جلو و یا عقب برای انجام دوخت هدایت می کند  ، این پایه ها با توجه به نوع دوخت مورد نظر انتخاب می شوند . در نهایت پدال که به منظور به چرخش درآوردن چرخ خیاطی توسط نیروی الکتریکی به کار برده می شود.

طریقه نخ کردن چرخ خیاطی

نخ کردن چرخ خیاطی یکی از مهم ترین مواردی است که باعث بروز مشکل در چرخ خیاطی و عملکرد آن می شود . بنابراین باید به نکاتی که کمک قابل توجهی به کم کردن این مشکل میکند توجه کرد : اولین نکته ای که باید در مرکز توجه قرار بگیرد استفاده از نخ های مناسب و استاندارد است . در قسمت بالای تمامی چرخ های خیاطی سمت راست آن ها محلی برای قرار گرفتن قرقره نخ وجود دارد و باید قر قره هایی که در چرخ خیاطی استفاده می کنید را کاملا مورد بررسی قرار دهید که لوله های وسط آنها خم شدگی نداشته باشد و به راحتی در محل خود قرار بگیرد .

برای نخ کردن چرخ خیاطی ابتدا اهرم بالا برنده ی پایه ی دوخت  را در حالت بالا قرار دهیم و از اولین نخ گیر شروع به نخ کردن چرخ خیاطی کنیم . تمامی چرخ های خیاطی قسمتی به نام دستگاه تنظیم نخ دارند که خود این قسمت از اجزای مختلفی ( ۲ یا ۳ عدد پولک فلزی ، فنر فنتول ،درجه تنظیم کشش نخ ) تشکیل شده است .

پولک فلزی

پولک فلزی قسمتی است که هنگام نخ کردن چرخ خیاطی باید حتما دقت داشته باشیم نخ بین آنها قرار بگیرد . بعد از اینکه نخ را از دستگاه تنظیم نخ گذراندیم باید با دست مخالفی که چرخ خیاطی را نخ میکنیم نخ را از قبل از دستگاه تنظیم نخ محکم گرفته وبا دستی که چرخ خیاطی را نخ می کنیم سر نخ را می کشیم تا نخ به درستی در قسمت دستگاه تنظیم نخ قرار بگیرد .

بعد از اینکه نخ را از دستگاه تنظیم نخ گذراندیم اهرم بالا برنده ی پایه ی دوخت چرخ خیاطی را پایین میاریم سپس سر نخ را سخت میکشیم و مجددا اهرم را به سمت بالا هدایت میکنیم و مجددا سر نخ را میکشیم تا مطمئن شویم که نخ به درستی در محل خود قرار گرفته است . درجه تنظیم کشش نخ قسمتی از چزخ خیاطی است که در تمامی مدل های چرخ خیاطی باهم متفاوت است اما نقطه اشتراکی که در تمامی مدل ها دارد شماره گذاری روی آن است که از صفر تا ۹ علامت گذاری شده است ،

چرخ خیاطی

در چرخ خیاطی قطعه ای به نام شیطانک وجود دارد که با حرکت چرخ خیاطی دائما به سمت بالا و پایین در حال حرکت است که رد کردن نخ از این قسمت نیزمهم است و باید مورد توجه قرار بگیرد. بعد از اینکه نخ را از قسمت های مختلف چرخ خیاطی گذراندیم به سوزن میرسیم که بعد

از گذراندن نخ از سوزن یک نخ گیر روی قطعه ی سوزن بند قرار دارد که گذارندن نخ از این قطعه نیز نباید فراموش شود. بعد از اینکه ماکو و ماسوره در محل خود به طرز صحیحی قرار گرفتند سر نخ را از سوزن عبور داده و با دست می گیریم و با دست دیگر توپی چرخ خیاطی را می چرخانیم به نحوی که سوزن به داخل صفحه رفته و مجددا به سمت بالا برگردد ،

هنگامیکه این عمل را انجام می دهیم نخ ماسوره با نخ سوزن قلاب شده و سر نخ ماسوره از سوراخ صفحه ی دوخت عبور کرده و به بالا کشیده میشود ، نخ سوزن و ماسوره را باهم جفت می کنیم و از شیار پایه دوخت رد می کنیم و درنهایت پارچه ای را که قرار است دوخت روی آن انجام شود را زیرپایه دوخت قرار می دهیم با دست توپی چرخ خیاطی را می چرخانیم تا سوزن داخل پارچه رود سپس پدال را فشار داده و دوخت را انجام میدهیم .

نحوه ی صحیح قرار دادن سوزن در چرخ خیاطی صنعتی

سوزن هایی که در چرخ خیاطی صنعتی کاربرد دارند یک طرف آنها کاملا صاف و طرف دیگرقبل از سوراخ سوزن دارای یک تو رفتگی کوچک است

برای اینکه بتوان سوزن را داخل سوراخ میل سوزن جا بندازیم باید ابتدا توپی چرخ خیاطی را با دست بچرخانیم تا میل سوزن در بالاترین حد ممکن خود قرار بگیرد پیچ نگهدارنده ی سوزن را با پیچ گوشتی یک دور شل میکنیم، قسمت تورفتگی سوزن سمت راست کاربر قرار گرفته سوزن را داخل سوراخ میل سوزن قرار داده و به سمت بالا هدایت میکنیم .

وقتی سوزن به انتها رسید با دست دیگر پیچ نگهدارنده ی سوزن بند را محکم میبندیم باید دقت  اشته باشیم که سوراخ سوزن کاملا صاف باشد و هیچگونه زاویه ای نداشته باشد .

زیگزال صنعتی :

سوزن هایی که برای این نوع چرخ های خیاطی به کار گرفته می شود دارای انتهای گرد می باشند و یک طرف سوزن کاملا صاف و طرف دیگر آن قبل از سوراخ سوزن دارای یک تو رفتگی کوچک می باشد ،

نحوه قرار گرفتن این سوزن ها را میتوان از قسمت نوک و ساق آنها تشخیص داد . برای جا دان سوزن داخل این نوع چرخ های خیاطی باید ابتدا اهرم چرخ خیاطی را آزاد کرده و سپس توپی چرخ خیاطی را با دست بچرخانیم تا میل سوزن در بالا ترین حد ممکن قرار گیرد در این مدل چرخ خیاطی ها نخ از سمت جلو به پشت از سوراخ سوزن عبور می کند .

چرخ خیاطی خانگی :

سوزن HA که بیشتر در چرخ های خیاطی خانگی کاربرد دارد دارای انتهایی صاف و از طرف دیگر، نیم گرد میباشد .

چرخ خیاطی خانگی ساده دوز :

توپی چرخ خیاطی را با دست بچرخانیم تا میل سوزن در بالا ترین حد ممکن خود قرار گیرد باید دقت شود که قسمت صاف سوزن در سمت راست کاربر قرار بگیرد ونخ از سمت چپ به راست از سوراخ سوزن عبور کند .

چرخ خیاطی خانگی گلدوزی :

باید توپی چرخ خیاطی را با دست بچرخانیم تا میل سوزن در بالا ترین حد ممکن قرار بگیرد باید توجه داشته باشیم که قسمت صاف سوزن به طرف پشت قرار بگیرد و در نهایت سوزن را در شیار میل سوزن قرار داده و تا آخر به سمت بالا هدایت شود .

در این مدل از چرخ های خیاطی  نخ از سمت جلو به سمت پشت از سوراخ سوزن عبور می کند . نکته مهمی که در مورد سوزن های چرخ خیاطی باید به آن توجه شود نام تجاری و نوع الیاژ آنهاست . در ایران دو نام تجاری organ  که ساخت کشورژاپن است و دارای قیمت مناسب و کیفیت خوبی است ، schmetz که ساخت کشور آلمان است و دارای قیمت نسبتا بالا و کیفیت خیلی خوبی است از استانداردهای بالایی برخوردار هستند . نکته ای که برای شناخت سوزن باید به آن توجه شود این است که در قسمت بالای سوزن نام تجاری و شماره ی سوزن حک شده‌ باشد.

نکاتی که هنگام استفاده از چرخ خیاطی باید مورد توجه قرار گیرند :

  • بعد از هر بار دوختن لباس سعی کنید چرخ خیاطی را تمیز کرده و در صورتیکه نیاز باشد آن را روغن کاری کنید .
  • چرخ خیاطی را روی یک میز که دارای نور طبیعی و یا مصنوعی کافی باشد قرار دهید و در کنار میز خود یک سطل مخصوص ریختن ضایعات پارچه و نخ قرار دهید .
  • برای برش زدن بهتر است که پارچه را روی میز پهن کنید و سپس برش بزنید .
  • از خم شدن پشت چرخ خیاطی خودداری کنید ،
  • سعی کنید از صندلی مناسب استفاده کنید .
  • اگر با پارچه سفید کار می کنید بهتر است ابتدا دست هایتان را خوب شسته و خشک کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *