سبزیجات و فواید آن در بارداری!

برخی از انواع میوه ها و سبزیجات می توانند در مقابله با مشکلات گوناگون بارداری از جمله حالت تهوع، یبوست و … کمک فراوانی به شما کنند.

در ادامه مطالبی در مورد این گروه از میوه ها و سبزیجات و فواید مصرف آنها در دوران بارداری می خوانید.

۱- کاهش تهوع و استفراغ

احتمالاً طعم تند زنجبیل در ابتدا کمی غافلگیرتان کند.

ولی ریشه این گیاه برای کاهش تهوع و استفراغ در سه ماهه اول بارداری موثر بوده البته مصرف آن باید زیر نظر پزشک انجام شود.

می توانید زنجبیل تازه را به صورت ورقه شده (برش هایی در حدود ۶ میلی متر قطر و ۷ میلی متر ضخامت)

و یا رنده شده به میزان ۱۰ گرم در روز مصرف کنید.

در صورت استفاده از زنجبیل خشک مصرف روزانه ۲ گرم از آن کافی است.

علاوه بر آن مصرف میوه ها و سبزیجات سرشار از ویتامین B6  نیز در کاهش حالت تهوع صبحگاهی موثر است.

بنابراین مصرف میوه ها و سبزیجاتی مثل موز و فلفل دلمه که از منابع سرشار ویتامین B6 محسوب می شوند را فراموش نکنید.

۲- بهبود عملکرد دستگاه گوارش

مواد غذایی سرشار از فیبر همانند بسیاری از سبزی ها و میوه ها موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش شده

و به این ترتیب در مقابله با یبوست و هموروئید که از مشکلات شایع دوران بارداری هستند کمک فراوانی به شما می کنند.

در دوران بارداری مصرف ۲۵ تا ۳۰ گرم فیبر در روز توصیه می شود.

میوه های خشک مثل انجیر، برگه زردآلو و کشمش حاوی مقادیر بسیار بالایی از فیبر می باشند.

چنانچه مصرف میوه ها و سبزیجات تازه را ترجیح می دهید:

می توانید از میوه هایی نظیر تمشک، انگور فرنگی،

یا سبزیجاتی مثل نخود فرنگی و تره فرنگی که از منابع بسیار خوب فیبر محسوب می شوند استفاده کنید.

۳- رشد و تکامل سیستم عصبی جنین

اسید فولیک که در واقع نام دیگر ویتامین B9 است

در رشد و تکامل سیستم عصبی جنین نقشی بسیار مهم و حیاتی بر عهده دارد.

بنابراین به محض تصمیم به بارداری بلافاصله مصرف میوه ها و سبزیجات حاوی اسید فولیک را شروع کنید.

از میان سبزیجات اسفناج، کلم بروکسل، کلم بروکلی و کاهو

و از میان میوه ها ملون، انبه، تمشک، موز و پرتقال از منابع سرشار ویتامین B9 به شمار می روند.

۴- پیشگیری از بروز کم خونی

در هنگام بارداری نیاز روزمره بدن به آهن افزایش پیدا کرده و کمبود آهن می تواند منجر به بروز کم خونی شود.

خوشبختانه در طول دوران بارداری در پاسخ به کاهش ذخایر آهن مادر ظرفیت جذب آهن در روده ها افزایش می یابد.

بنابراین در این مدت باید بیش از گذشته از غذاها و سبزیجات حاوی آهن استفاده کنید.

باقلا، نخود، عدس و اسفناج جزء بهترین منابع آهن به شمار می روند.

ولی علاوه بر آن میوه های خشک؛ بادام هندی، بادام و کشمش نیز هر یک حاوی مقادیر قابل توجهی از آهن می باشند.

از نوشیدن چای بلافاصله پس از صرف غذا به دلیل کاهش جذب آهن اجتناب کرده

و در عوض مصرف سبزیجات و میوه های حاوی ویتامین C که میزان جذب آهن را ۲ تا ۳ برابر افزایش می دهند را چندین برابر کنید.

۵- بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن

ویتامین C در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و مقابله با عفونت ها نقش بسیار مهمی بر عهده دارد.

این ویتامین در تشکیل کلاژن که در بافت اعضای مختلف بدن به ویژه پوست، استخوان و جفت به وفور یافت می شود

و همچنین در جذب آهن بدن مشارکت می کند.

با مصرف روزانه و کافی مرکبات (پرتقال، گریپ فروت، نارنگی و…)

و همچنین مصرف سبزیجاتی مانند کلم بروکلی و فلفل دلمه می توانید از کمبود این ویتامین در بدن پیشگیری کنید.

علاوه بر آن سعی کنید در تهیه سالاد های خود از سبزیجات معطری نظیر:

گشنیز و جعفری که از منابع سرشار ویتامین C محسوب می شوند استفاده کنید!

۶- بهبود ناراحتی های مربوط به درد و اسپاسم عضلات پا

کرامپ یا گرفتگی عضلات پا از ناراحتی های شایع دوران بارداری به خصوص در طول ماه های آخر بارداری می باشد.

استفاده از منابع غذایی سرشار از منیزیوم ضمن رفع نیاز روزمره بدن موجب بهبود ناراحتی های مربوط به درد و اسپاسم عضلات پا خواهد شد.

برای این منظور می توانید سبزیجات برگ سبز و حبوبات به ویژه لوبیا سفید و عدس

و همچنین گردو، فندق و بادام را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید.

پست های مرتبط

سبزیجات و این همه خاصیت !!
نخودفرنگی و خواص بی نظیر آن!
سبزیجات و خواص معجزه آسای آن
گالری عکس سبزیجات نمدی

1 دیدگاه در “سبزیجات و فواید آن در بارداری!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *