خصوصیات قابمه مس و قابلمه آلومینیوم!

ظروف پخت و پز مسی

مس بهترین انتقال دهنده حرارت در میان فلزاتی است که برای ساخت ظروف پخت و پز مواد غذایی مورد استفاده قرار می گیرند.

ظروف مسی به سرعت و به طور یکنواخت گرم شده و هنگامی که از روی حرارت برداشته می شوند به سرعت سرد می شوند.

در نتیجه شما بیشترین کنترل را بر مراحل پخت خواهید داشت.

به دلیل توانایی بالا در انتقال حرارت، مس از جمله فلزاتی است که با سایر لایه های فلزی در ساخت انواع ظروف پخت و پز ساندویچ می شود.

مس با مواد معدنی طبیعی موجود در مواد غذایی واکنش می دهد.

بنابراین اغلب ظروف مسی با لایه ای از قلع و استیل ضد زنگ پوشیده می شوند.

ظروف مسی که با لایه ای از قلع پوشیده می شوند، باید پس از چند بار استفاده با لایه ای جدید از قلع پوشیده شوند.

ولی ظروف مسی که با لایه ای از استیل ضد زنگ پوشیده شده اند، طول عمر بیشتری دارند.

از آن جا که شکر مانع از واکنش مواد غذایی با مس می شود،

قابلمه های مسی که برای پخت و پز مواد غذایی شیرین از قبیل مربا طراحی می شوند فاقد پوشش داخلی هستند.

مقدار کم یون مس به صورت روزانه برای سلامتی بدن مفید است.

اما مقادیر زیاد آن در زمان کوتاه برای بدن سمی است.

مس خاصیت مغناطیسی ندارد و بنابراین نمی توان از آن برای پخت و پز غذا بر روی اجاق گازهای القایی استفاده کرد.

ظروف پخت و پز مسی به دلیل انتقال بالای حرارت، توسط آشپزهای حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرند.

ولی به دلیل قیمت نسبتاً بالای آن ها، در اغلب آشپزخانه های خانگی دیده نمی شود.

مزایای ظروف مسی:

– حرارت را به خوبی انتقال می دهند.
– در این ظروف همه قسمت های مواد غذایی به صورت یکسان پخته می شوند.

معایب ظروف مسی:

– قیمت نسبتاً گران دارند.
– با مواد غذایی اسیدی و قلیایی واکنش می دهند.
– باید به صورت منظم با قلع، نیکل و یا استیل ضد زنگ سفید شوند.

ظروف پخت و پز آلومینیومی

پس از ظروف مسی، ظروف پخت و پز آلومینیومی سریع ترین انتقال دهندگان حرارت هستند. آلومینیوم خالص کاملاً نرم است. بنابراین با فلزات دیگر از قبیل: منیزیم، مس و برنز ترکیب و یا آلیاژ می شود تا استحکام آن افزایش یابد. آلومینیوم های آلیاژ شده سبک هستند و برای ساخت ظروف آشپزی بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند.

آلومینیوم با مواد غذایی واکنش داده و طعم آن‌ها را تحت تاثیر قرار می دهد (برای مثال آلومینیوم با مواد غذایی اسیدی واکنش می دهد). به همین منظور، این ظروف با پوششی از جنس استیل ضد زنگ (Stainless Steel) و یا لایه ای از جنس نچسب پوشیده می شوند. هر چه زمان پخت و پز و نگه داری مواد غذایی در این ظروف بیشتر باشد، به همان اندازه، میزان آلومینیوم آزاد شده در مواد غذایی افزایش می یابد. بنابراین نباید از این ظروف برای پخت و پزهای طولانی مدت و نگه داری مواد غذایی در یخچال استفاده کرد.

فلز آلومینیوم به صورت لایه های درونی در میان سایر لایه های فلزی برای ساخت حدود ۵۰ درصد ظروف پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد.
ظروف آلومینیمی از طریق کشیدن و شکل دادن به ورق آلومینیمی و یا از طریق ذوب کردن و ریخته گری آلومینیم در قالب ساخته می شوند. آن چه که در ایران به طور معمول و به اشتباه قابلمه چدنی نامیده می شود، همان آلومینیوم ریخته گری شده است. ظروف چدنی بسیار سنگین تر از ظروف آلومینیومی ریخته گری شده ای هستند که ظاهرشان شبیه چدن است.

مزایای ظروف آلومینیومی:

– سبک هستند.
– حرارت را به خوبی انتقال می دهند.

معایب ظروف آلومینیومی:

– با مواد غذایی واکنش می دهند.
– به راحتی خش می خورند و نوع غیر ریخته گری آن به راحتی خم می شوند.
– به سختی تمیز می شوند.

پست های مرتبط

خصوصیات قابلمه سفالی و قابلمه سرامیکی!
خصوصیات قابلمه چدن و قابلمه شیشه ای!
خصوصیات قابلمه استیل!
خصوصیات قابلمه های چینی و گرانیتی!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *