بهار نارنج، شکوفه درخت نارنج است که در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی های فصلی و عرقیجات و تهیه مربا، گز، سوهان و … کاربرد بسیار دارد.
باببل و شیراز در اردیبهشت ماه، با رایحه سحرانگیز بهار نارنج، هر رهگذری را سرمست می کند.
به نحوی که این دو شهر را شهر بهارنارنج می نامند.
از این شکوفه خوشبو عرق تهیه می کنند که طبیعت گرم داشته و مقوی جسم و روح است .
از اشکال دارویی گل بهار نارنج روغن، دم کرده، عرق و اسانس است.
خواص بهار نارنج
* تازه آن در تهیه آب مقطر بکار می رود.
خشک شده آن به صورت دم کرده و به عنوان ضد تشنج در بیماری های عصبی مانند هیستری ضعف اعصاب و هم چنین رفع سکسه به کار می رود.
آب مقطر آن به وسیله بخار آب تهیه می شود.
برای این کار یک کیلو بهار نارنج و یک لیتر آب یک کیلو آب مقطر تهیه کنند.
آب مقطر بهار نارنج مایعی زلال دارای بوی بسیار قوی و معطر است.
رنگ آن گاهی به علت فساد و رشد باکتری ها تغییر می کند.
آب مقطر بهار نارنج اگر با هم حجم خود الکل ۹۰ درصد مخلوط گردد باید فلئورسنس بنفش ایجاد کند.