شکلات و کاکائو یکی از خوشمزه ترین خوراکی ها بین کودکان و بزرگترها در سراسر جهان است. نکات بسیار جالبی در مورد شکلات کاکائویی وجود دارد که در اینجا برای شما بیان میکنیم:
۱- بو کردن شکلات، امواج مغزی تتا را افزایش میدهد که در حقیقت باعث آرامش فرد میشود.
۲ – شکلاتهای سفید درحقیقت شکلات نیستند، چراکه درآنها خبری از کاکائو نیست.
۳ – برای تهیه کردن یک پوند شکلات به ۴۰۰ دانه کاکائو نیاز دارید.
۴ – مخترع کوکیهای شکلاتی، ایده خود را در ازای تامین مادامالعمر شکلات به شرکت نستله فروخت.
۵ – مردم آمریکا به طور میانگین، هرثانیه ۱۰۰ پوند شکلات مصرف میکنند.
۶ – بزرگترین شکلات تاریخ وزنی معادل ۵۷۹۲ کیلوگرم دارد.
۷ – خوردن روزانه شکلات تیره، خطر حمله قلبی را تا یک سوم کاهش میدهد.
۸ – براساس برخی تحقیقات، شکلات دارای یک اثرضد باکتری و مقاومت دربرابر پوسیدگی دندان است.
۹ – شکلات آلمانی یا به عبارتی German Chocolate درحقیقت در کشور آلمان تولید نشده است، بلکه تنها نام شخص سازنده آن Sam German است.
۱۰ – شکلات، تنها ماده مصرفی است که در دمای ۹۳ درجه فارنهایت ذوب میشود، یعنی کمتر از دمای بدن انسان. به همین دلیل، شکلات در دهان شما ذوب میشود.
۱۱ – ۷۵ درصد از وانیل مصنوعی تولید شده درجهان برای اضافه کردن طعم شکلات در بستنی استفاده میشود.
شکلات تلخ
شکلات تلخ، به شکلاتی گفته میشود که میزان کاکائوی اضافه شده به آن بسته به میزان ماده خشک تا ۷۵درصد رسیده و میزان شکر آن بسیار کم است؛ به این معنی که اصل عمده مخلوط اولیه شکلات، کاکائوست. شکلات تلخ یا سیاه از نوع ۲۰ درصدی آغاز میشود. این نوع شکلات خیلی تلخ و رنگ آن هم خیلی تیره نیست. این حد تیرگی پایه شکلات است و در نمونههای مرغوب شکلات، نیمدرصد به نیم درصد حد تیرگی شکلات افزایش مییابد تا به ۹۷ درصد میرسد.
۳۰ درصدی :
میزان کاکائوی در این شکلات از حد پایه بالاتر است. خیلی تلخ نیست و مصرف آن باعث بروز مشکل خاصی در افراد نمیشود. در کنار آن نوع ۳۵درصدی هم وجود دارد.
۴۵ درصدی :
کمکم به حد تقریبا بالای کاکائو نزدیک میشویم. این درصد خیلی بالا محسوب نمیشود؛ اما برای افرادی که مشکل ریفلاکس معده دارند مصرف آن مناسب نیست.
۵۰ درصدی :
این شکلات طعم تلخی دارد. مصرف آن برای افراد مبتلا به بیخوابی، ریفلاکس و ترشی معده و افرادی که دچار مشکل سنگ کلیه هستند، مناسب نیست.
۶۵ و ۷۰ درصدی :
کاملا طعم تلخی دارد. گاهی برای پوشاندن این طعم تلخ آن را با میوههایی مانند پرتقال طعمدار میکنند. خوردن آن برای افرادی که از هر نظر مشکلی ندارند، ایرادی ندارد.
۸۰ و ۹۷ درصدی:
این نوع شکلات هرچند ویژگیهای بیشماری دارد؛ اما بهتر است در صورتی که معده خالیست و یا احتمال بروز مشکلات بیخوابی وجود دارد، از خوردن آن صرف نظر کرد. البته نوع ۸۰ درصدی از نظر طعم قابل تحملتر است!