ماهی تن از آن دسته غذاهایی است که به دلیل سهولت تهیه، در فهرست غذایی اغلب خانواده ها وجود دارد.
اما ماهی تن چه خواص ویژه ای دارد؟
انواع ماهی های تن (Tuna Fish) که گاهی به غلط تن ماهی نامیده می شوند، زیر مجموعه ای از خانواده بزرگ ماهی های اقیانوسی به نام Scombridae هستند و در زیر شاخه Thunnus دسته بندی می شوند.
بعضی از انواع ماهی های تن، خون گرم هستند.
بر خلاف انواع دیگر ماهی ها که گوشت سفید رنگی دارند، ماهی تن گوشت صورتی یا قرمز تیره دارد.
علت قرمزی گوشت این نوع ماهی ، میزان زیاد میوگلوبین (پروتئین محتوی آهن در عضله) است.
ماهی تن منبع بسیار خوبی از پروتئین ، مواد معدنی نظیر سلنیوم ، منیزیم و پتاسیم و همچنین ویتامین های B1 ، B3 و B6 است.
در رابطه با روغن داخل کنسرو آیا روغن ماهی است یا روغن جامد؟
تولیدکننده مکلف است روی کنسرو درج کند از چه نوع روغنی استفاده کرده است.
در شرایط معمول، روغن ماهی میتواند جوابگوی روغن مورد نیاز داخل کنسرو باشد و کیفیت و قوام آن را حفظ میکند.
تولیدکنندگان از روغنهای دیگری مثل روغن زیتون یا روغن مایع خوراکی استفاده میکنند.
اما نظارت و تاکید بر آن است که در محصولات کنسروی از روغنهای جامد و نباتی استفاده نشود.
آیا کنسرو ماهی حاوی افزودنی یا نگهدارنده است؟
کنسرو ماهی در شرایط عادی، حاوی نگهدارنده و افزودنی خاصی نیست.
مگر اینکه با توجه به ذائقه مردم برخی افزودنیهای مجاز مثل سبزیها و ادویهجات یا سس و… به تن ماهی اضافه شود.
مطلقاً نگهدارنده شیمیایی در روند کنسرو کردن استفاده نمیشود.
نمک نیز به عنوان نگهدارنده و افزایشدهنده زمان ماندگاری محصول به کنسرو اضافه میشود. اما میزان آن خیلی بالا نیست.
البته کسانی که باید رژیم غذایی محدود از نمک را دنبال کنند بهتر است که این محصول غذایی را نخورند.
با توجه به اینکه در حال حاضر قلع گران شده، آیا ممکن است قوطیهای مورد استفاده حاوی فلزات سنگین باشند؟
نه! درست است که قلع گران شده اما به همان نسبت قیمت کنسرو تن ماهی نیز از پارسال تاکنون گرانتر شده است.
به طور کلی، قوطی کنسرو باید از نوعی انتخاب شود که در اثر تماس محصول با سطح داخل کنسرو ترکیبهای مضر ایجاد نشود.
لعاب داخل قوطی یا از قلع است یا روی و نوع آن با توجه به نوع محصول متفاوت است.
در کل، قلع و ورقهای آلومینیوم پوششهای مجاز و بیخطری هستند.