اغلب کدبانوهای ایرانی به پخت شیرینی های خوشمزه و خوش طعم علاقه مند هستند. شیرینی های ایرانی انواع مختلفی دارند که باسلوق یکی از انواع این نوع شیرینی ها است؛ طرز تهیه باسلوق در منزل راحت و آسان است و شما می توانید این نوع شیرینی را با روش های مختلف تهیه کنید.
مواد لازم
نشاسته ۱ لیوان
شکر ۲ لیوان
گلاب نصف لیوان
پودر ژلاتین ۲ قاشق چایخوری
آب ۳ لیوان
وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
پودر نارگیل و مغز گردو به مقدار لازم
طرز تهیه
نشاسته را داخل کاسه ای بریزید و به آن ۱ لیوان آب سرد اضافه کنید و ۱۵ دقیقه بگذارید بماند سپس هم بزنید تا نشاسته حل شود ، ۲ لیوان دیگر آب و شکر را به نشاسته اضافه کنید.
محلول نشاسته را درون قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا شفاف شود سپس حرارت را کم کنید و ژلاتین ( پودر ژلاتین را داخل کاسه ای بریزید و کمی آب روی آن بپاشید و روی بخار آب قرار دهید تا حالت اسفنجی پیدا کند ) ، وانیل و گلاب را اضافه نمایید.
داخل سینی یا ظرفی گود پودر نارگیل را به قطر ۵ سانتیمتر پخش کنید ، به کمک ابزار داخل پودر نارگیل حفره هایی ایجاد کنید و در انتهای هر حفره تکه ای مغز گردو قرار دهید.
با مخلوط نشاسته که روی حرارت کم قرار دارد این حفره ها را پر کنید و در انتها نیز روی آن را با پودر نارگیل بپوشانید و اجازه دهید خوب سرد شود ، پس از سرد شدن تک تک خارج کنید و سرو نماید.
نکته ها : میتوانید بجای مغز گردو از پسته ، بادام ، کنجد و … نیز استفاده کنید ؛ دقت کنید که نشاسته باید گرم باشد چون نشاسته سرد شده فرم دلخواه را نخواهد داد ، برای کشدار شدن باسلوق به جای گلاب از ۲۰۰ گرم گلوکز مایع استفاده کنید.
با افزودن پودر ژله میتوانید باسلوق در طعم ها و رنگ های مختلف تهیه کنید.