گلابی میوه ای است سبز یا زرد رنگ ، آبدار و مخروطی شکل که دارای طعمی خوش و معطر است.
گلابی را شاه میوه یا آمرود هم می نامند. و به میوه پیوندی و شاداب آن شاه آمرود گویند.
گیاه گلابی بومی آسیای غربی و اروپای شرقی مخصوصاً نواحی شمال غربی ایران و کوههای قفقاز می باشد.
گلابی بعد از سیب مهم ترین میوه دانه دار دنیا و ایران به شمار می آید.
گلابی را در زبان عربی سَفرجَل یا عَرمُوط و در زبان انگلیسی PEAR می گویند.
گونه های مختلف گلابی طعم های گوناگون از ترش تا شیرین دارند . این میوه حاوی ویتامین های E و C ، کلسیم ، آهن، منیزیم و روی است. چون گلابی میوه ای آبدار و حاوی ویتامین C می باشد ، در زیبایی پوست شما بسیار مؤثر است. یکی از خواص گلابی ملین بودن آن است . همچنین دانه های ریزی که در موقع خوردن گلابی زیر دندان احساس می کنید، برای دفع مواد زائد بدن بسیار مؤثر است.
خواص گلابی
این میوه عالی و گوارا و پرآب است که خاصیت لینت دهندگی دارد.
افرادی که یبوست دارند سعی کنند ۱ تا ۲ عدد گلابی در روز بخورند و بلافاصله ۱ لیوان آب ولرم بنوشند که خاصیت ملین آن قوی تر شود.
میوه ای است که به آسانی هضم و جذب بدن می شود.
دارای دانه های بسیار ریزی است که خصوصاً نزدیک هسته آن زیاد است.
این دانه ها از جنس سلولزاست و در دستگاه گوارش هضم نمی شود.
از این رو با عبور از دستگاه گوارش ، معده و روده را پاک می کند و کلیه مواد زائد باقیمانده در شکم را دفع می کند.
پوست این میوه که در معرض نور خورشید قرار دارد ، از نظر ویتامین ها غنی تر است.
به علاوه قسمت عمده فیبر این میوه در پوست آن است ، لذا نباید هنگام خوردن ، پوست آن را جدا کنید.
کسانی که مبتلا به فشار خون هستند ، اگر به طور مرتب این میوه را بخورند خون آنها تصفیه خواهد شد .
گلابی برای غدد داخلی بدن بسیار مفید است .
تانن و پتاسیم آن، اسید اوریک را به هر اندازه که باشد حل می کند.
به همین جهت افراد مبتلا به نقرس، آرتروز و رماتیسم می توانند از آن بهره زیادی ببرند.