کتلت، غذای خوشمزه و لذیذ!

کتلت (به فرانسوي: côtelette) یا شامی از غذاهاي پُرسی هستند.

این غذای لذیذ و پرطرفدار، طعم کمی چرب و گوشتی دارد و با گوشت، سيب زميني ، تخم مرغ و پياز تهیه می‌شود و معمولاً بدون برنج و با نان سِرو می‌شود.

می‌توان آن را به‌عنوان غذای آماده، غذای سفر یا ساندويچ نیز مصرف کرد.

انواع کتلت با گوشت چرخ‌شدهٔ گوسفند و گوساله ، مرغ، ماهي یا حبوبات تهیه می‌شود.

سيب زميني رنده‌شده، گوشت چرخ كرده، تخم مرغ، پياز رنده‌شده، نمك و ادويه پس از مخلوط شدن، مایهٔ کتلت را به وجود می‌آورند

که این مایه پس از یکدست شدن و شکل گرفتن در روغن و درون ماهي تابه سرخ می‌شود.

ارزش غذايي :

ماده اصلی این غذا گوشت است که منبع خوب پروتئین محسوب می شود. پروتئین حیوانی می تواند باعث ترمیم مفصلی شود و برای رشد کودکان مفید است. شیوه طبخ کلی این غذا در مناطق مختلف ایران یکی است و تفاوت آن بیشتر در چاشنی ها و طعم دهنده هایی است که به آن اضافه می شود.

مواد لازم برای تهیه غذا کتلت:

۱ کیلو گوشت گوساله ،چرخ کرده

۱ پیاز کوچک، رنده شده

۱ تخم مرغ

نیم کیلو سیب زمینی،نیم پز ،رنده شده

نیم پیمانه شیر

۱ قاشق م گرد لیمو

گرد نان

روغن

نمک و فلفل به میزان لازم

روش تهیه کتلت :

شیر را روی نیم پیمانه کرد نان بریزید و بگذارید ۱۰_۱۵ دقیقه بماند،سپس خمیر کنید ،اگر خمیر سفت در آمد کمی شیر اضافه کنید .تخم مرغ را روی گوشت بکشنید ،سیب زمینی و پیاز و خمیر  گرد نان را با گرد لیمو و کمی نمک و فلفل روی گوشت بریزید ،گوشت را چنگ بزنید و بمالید،سپس در قالب گرد یا کشیده بریزید  و شکل بدهید ،گرد نان بپاشد و در یک سینی بچینید .

نیم پیمانه روغن در تابه روی آتش ملایم داغ کنید. یک نخود را از مایه کتلت را روی روغن بگذارید ،اگر جوشد روغن آماده است .

کتلت را در روغن بگذارید و پس از ۵-۴ دقیقه برگردانید ،پس از آنکه هر دو روی کتلت سرخ شد با کفکیر بردارید و به ظرفی در کنار تابه منتقل کنید .هرگاه روغن در تابه کم شد کمی روغن اضافه کنید

برای تهیه غذا کتلت به نکته زیر نیز توجه فرمایید:

  1. وا رفتن کتلت در تابه غالبا به علت زیادی پیاز یا سیب زمینی است و معمولا با اضافه کردن ۱ تخم مرغ می کوشند مشکل را رفع کنند.بهتر است برای حل این مشکل گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و کمی مالش دهید.

پست های مرتبط

گالری عکس تزیین کتلت و کوکو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *