عروسک خرس پولیشی

عروسک پولیشی

عروسک خرس پولیشی واژه متداول و متاسفانه نادرست در بین دوستدارن و دست اندر کاران این نوع از عروسک است .

در حالیکه واژه صحیح پلاشی plushy  است ,

پلاشی به معنی مخملی و پرزدار , نوع جنس پارچه به کار رفته در ساخت این نوع از عروسک هاست .

عروسک های پلاشی در برخی از کشورها با نام stuufed toy  به عروسکهای پر شده نیز شناخته میشوند .

عروسک های پلاشی برگرفته و وابسته به صنایع نساجی میباشند که بیشتر با الیاف نرم نظیر کرک ها و پرزها گاها پنبه مصنوعی و حتی دانه های یونولیت  و .. پر میشوند.

الیافی که برای پر کردن عروسک استفاده میشوند از اهمیت بالایی در تعیین کیفیت این نوع از عروسک ها برخوردارند .

الیاف پنبه ای و یا پشمی :

این نوع الیاف به دلیل ساختار متخلل قابلیت جذب آب و رطوبت را دارند.

از همین رو محیط مناسب برای رشد و تکثیر باکتریها و قارچها و سایر عوامل بیماریزا و حساسیت زا میشوند.

بو گرفتن پس از شستشو و تجمع و گوله شدن الیاف نیز از دیگر معایب الیاف طبیعی است .

الیاف مصنوعی پلی استر :

الیاف پلی استر مناسبترین الیاف حجمی برای پر کردن عروسک های پولیشی است وزن کم و خاصیت فنری بودن از نشانه های بارز و ظاهری این الیاف است .

الیاف پلی استر بدلیل ساختار ملکولی منسجم و یک شکل ,رطوبت و آب را جذب نمیکنند و به همین دلیل به سرعت خشک میشوند و محیط مغذی و مناسب برای رشد باکتریها بوجود نمی آورند .

عروسک های پر شده با الیاف پلی استر و پلی اکریل نایلونی (ویسکوز) قابل شستشو و بدون حساسیت میباشند .

چگونه عروسک های پر شده باالیاف پلی استر را از سایرموارد را تشخیص دهیم ؟

به پیروی از توضیخات سطر های بالا مناسبترین الیاف برای پر کردن عروسک ها الیاف پلی استر فنری میباشند که تفاوت ظاهری عروسک های پر شده با این مواد شکل منظم و موجه متناسب با طراحی عروسک در کنار وزن بسیار پایین است .

الیاف پلی استر بدلیل اشکال فنری قابلیت اشغال حجم بیشتری نسبت به سایر الیاف دارند و همچنین حفظ حالت حتی در صورت تحت فشار بودن در زمان های زیاد را نیز دارند .

الیاف پشمی , پنبه , پارچه های دم قیچی , الیاف بامبو و .. مواد مناسب برای پر کردن عروسک های نیستند .

ولی گاهی بدلیل صرفه اقتصادی ویا در دسترس نبودن الیاف مناسب از آنها استفاده میشود .

پست های مرتبط

تاریخچه عروسک در ایران و جهان!
باکس هدیه ولنتاین!!
عروسک روسی!
خرس ولنتاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *