سمبوسه!

سمبوسه (Samosa) غذایی خوشمزه و خوش عطر است که ریشه پیدایش آن به خاورمیانه بر می گردد.

این غذای خاورمیانه ای در حال حاضر در تمام دنیا به ویژه در آمریکا محبوب است.

روز پنجم سپتامبر هر سال روز جهانی سمبوسه نام گرفته است.

در این روز تلاش می‌شود تا مردمی که تا به حال این غذا را نخورده‌اند،

یک بار امتحانش کنند تا مشتری پر و پا قرص این اسنک لذیذ شوند.

واژه شناسی سمبوسه

سمبوسه دارای ریشه‌ای در واژه‌ فارسی سنبوساگ است.

نام این غذا در مناطق مختلف هم به همین ریشه بر می‌گردد.

مثلاً در جهان عرب، اسنک هلالی شکلی به نام سنبوسک وجود دارد

و همینطور در افغانستان، تاجیکستان، شاخ آفریقا هم به این اسنک سمبوسه گفته می‌شود.

در کتاب‌های آشپزی قرون وسطی که به زبان عربی نوشته شده از این غذا با نام سمبوسج نام برده شده است.

انواع سمبوسه

در بنگلادش سمبوسه ها در دو حالت مسطح و برجسته تهیه می‌شوند.

نسخه‌ بنگالی شینگارا نام دارد و و در حالت کلی کوچک تر از نسخه هندی است.

شینگارا معمولاً با پیاز و سبزیجات و سیب زمینی پر می‌شود،

اما در برخی از نقاط بنگلادش لای آن جگر گوسفند و گوساله هم می‌گذارند و این نسخه  در این کشور بسیار محبوب است.

سنبوسه به وفور در تمام نقاط پاکستان یافت می‌شود.

در کراچی به آن کاغذی سمبوسه یا سمبوسه‌ کاغذی می‌گویند.

وجه تسمیه آنها، نازک و ترد بودنشان است.

سمبوسه یک وعده غذایی ثابت در شاخ آفریقا نیز هست.

کشورهایی نظیر سومالی، اتیوپی، اریتریا و جیبوتی شاخ آفریقا را تشکیل می‌دهند.

در طول سال در این کشورها مصرف می‌شود، اما در برخی مناسبت‌های ویژه به طور خاص میل می‌شود.

سمبوسه سنتی شما از چه موادی تهیه می شود و چه عطر و طعمی دارد؟

پست های مرتبط

گالری عکس سمبوسه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *