سبزه عید و هر آنچه در مورد آن باید بدانید!

کاشتن سبزه عید به صورت نمادین و شگون،

از روزگاران کهن، در همه خانه ها و در بین همهً خانواده ها مرسوم است.

آخرین ماه  سال یعنی اسفند زمان کاشتن سبزه عید می باشد.

در ایران کهن بـیست و پنج روز پیش از نوروز در میدان شهر دوازده ستون از خشت خام بر پا می شد.

بر ستونی گندم، برستونی جو و به ترتیب، برنج، باقلا، کاجیله ، ارزن، ذرت، لوبـیا، نخود، کنجد، عدس و ماش میکاشتـند.

و در ششمین روز فروردین، با سرود و ترنم و شادی،

این سبزه ها را می کندند و برای فرخندگی به هر سو می پراکندند .

امروز، در همهً خانه ها رسم است که ده روز یا دو هفته پیش از نوروز،

در ظرف های کوچک و بزرگ، کاسه، بشقاب و کوزه ، دانه هایی چون گندم، عدس، ماش و … می کارند.

و موقع سال تحویل آن را به نشانه طراوت و سرسبزی و سر زندگی بر سر سفره هفت سین می گذارند.

در برخی از شهرهای آذربایجان،

سومین چهارشنبه به خیس کردن و کاشتن گندم و عدس برای سبزه های نوروزی اختصاص دارد.

این سبزه ها را در خانواده ها تا روز سیزده نگه داشته،

و در این روز زمانی که برای ” سیزده بدر ” از خانه بـیرون می روند، در آب روان می اندازند.

نکات مهم درباره کاشت بذر سبزه عید نوروز

  • حتما توجه داشته باشید که ظرف های فلزی برای سبز کردن سبزه مناسب نیست.
  • تناسب اندازه ظرف و مقدار بذر در طول عمر سبزه و پرپشتی و زیبایی آن بسیار موثر است. پس این موضوع را از یاد نبرید.
  • بهتر است برای آب دادن به سبزه از اسپری آبپاش استفاه کنید.
  • در مدت خیس کردن بذرها، ۲ تا ۳ بار در هفته آب ظرف را عوض کنید.
  • توجه داشته باشید که نوع بذر مهم نیست و آب باید تا حدی در ظرف باشد که تمام بذرها در آب غوطه ور باشد.
  • بهتر است از ظروف سفالی برای سبز کردن سبزه ها استفاده کنید.
  • اگر چنین ظرفی در دسترس تان نبود ظروف چینی هم برای سبز کردن سبزه ها مناسب است.
  • توجه داشته باشید که آبیاری بیش از حد و استفاده از ظروف پلاستیکی باعث بد بو شدن سبزه ها و به اصطلاح گندیدن آن می شود. پس از آبیاری بیش از اندازه خودداری کنید.

پست های مرتبط

گالری عکس گیاه عدس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *