در افسانههاي چيني درخت بامبو گياهي است كه خوششانسي ميآورد.
آنها اينطور ميگويند كه اگر بوته بامبو را پرورش دهيد يا آن را در گلداني در خانهتان بگذاريد، حتما درهاي شانس يكي پس از ديگري به رويتان باز ميشود.
چند سالي است كه سروكله درختچهها و ساقههاي بامبو در گلفروشيها پيدا و این گیاه جزئی از گلدانهاي خانههایمان شده است.
بامبو يكي از مقاوم ترین و همچنین سريعترين گياهان از نظر رشد در جهان است.
برخلاف درختان ديگر كه رشدشان سالها طول ميكشد، بامبو در عرض چند هفته از يك بوته كوچك به يك درخت بلندبالا تبديل ميشود.
براي همين هم اين گياه از نظر ميزان توليد در بين گياهان كمنظير است.
بامبو بدون شك يكي از مهمترين محصولات غير چوبي و گياهي در جهان است.
راه های نگهداری از بامبوی خوش شانس:
دما:
بامبوی دمای ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتیگراد را دوست دارد.
نور:
سعی کنید نور غیرمستقیم برای آن فراهم کنید. بامبو بیشتر کم نوری را ترجیح می دهد تا پرنوری. اگر این گیاه شروع به رفتن به سمت نور کرد یا رنگ سبز برگ های آن کمرنگ شد، یعنی نور آن کم است.
آب:
هر یک تا دو هفته یکبار آب آن را عوض کنید.
از آب معدنی برای آب دادن به آن استفاده کنید.
آب شیر حاوی مواد شیمیایی و افزودنی هایی است که می توانند گیاه را مریض کنند یا بکشند.
برای بامبوهای خاکی، سعی کنید خاک آنها را مرطوب نگه دارید.
خاک:
از خاک گلدانی با زهکشی خوب استفاده کنید.
تغذیه:
از کود مایعی که فروشنده توصیه می کند خریداری کنید و آن را رقیق کنید و هر دو ماه یک بار به آن کود بدهید. برای بامبوهای آبی از غذای گیاهی آکواریومی مایع استفاده کنید.
گلدان:
بامبوی خوش شانس را در گلدان شیشه ای بلند یا گلدان سرامیکی بزرگ کنید. کاسه های کم عمق پیشنهاد نمی شوند. سطح آب آن باید همیشه حدود ۳ تا ۸ سانت باشد. هرچه آب بیشتری در گلدان بریزید ریشه های آن بیشتر می شوند و از بالاتر درمی آیند.
تکثیر:
شاخه های جدیدی می توان از شاخه های اصلی تولید کرد. برش تمیزی از شاخه بزنید و بالای آن را با واکس ذوب شده مهر و موم کنید و این شاخه بریده را در آب بگذارید و به آب آن هورمون ریشه بزنید. آب آن را هر هفته عوض کنید.