فواید خربزه
- خربزه دارای ویتامینA است، از این رو درترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.
- خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های سنگ کلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمک و فلفل کمتر خورده شود.
- خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است.
- خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود.
- خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و کم خونی مفید است.
- بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید.
- خربزه به هضم غذا کمک می کند و رودل را برطرف می نماید.
- خوردن ۸ گرم دم کرده ی پوست خشک شده ی خربزه ، سنگ مثانه را دفع می کند.
- از امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاک و سنگ مثانه را آب می کند و ادرار را افزایش می دهد.
خواص تخم خربزه
مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت ادرار آور، نرم کنندهو افزایش دهنده میل جنسی است.
تخم خربزه طبیعت گرم داشته و دارای چربی، پروتئین، آهن و ویتامینE است و مانند تخم کدو ادرارآور، پاک کننده کلیه، مثانه و کبد، مسکن سوزش مجاری ادرار، ملین و افزایش دهنده میل جنسی است و برای تب های شدید مفید است.
مضرات مصرف خربزه:
- خوردن خربزه کال در کسانی که معده ای ضعیف دارند ممکن است تولید اسهال کند و خلط را افزایش دهد.
- هر یکصد گرم خربزه، ۸ گرم کربوهیدرات دارد که بیشترین نوع قند موجود در آن از نوع گلوکز و فروتوز است، بنابراین مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی توصیه نمیشود.
- این میوه برای سینه درد و سرماخوردگی بسیار مضر است و باعث تب های صفراوی می شود.
- زیاد خوردن آن هم تولید گرمی می کند.
- زﯾﺎده روی در ﺧﻮردن ﺧﺮﺑﺰه، ﺳﺒﺐ ﻧﻔﺦ و اﯾﺠﺎد درد در ﻣﻌﺪه و روده ﻣﯽ ﺷﻮد.