غوره میوه نارس انگور است كه دارای طعم ترشی می باشد . غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک ، اسید فرمیک ، اسید سوكسینیک ، اسید اگزالیک ، اسید گلوكولیک و قند می باشد .
غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی كننده بدن نیز هست . همچنین اگر با سالاد میل شود ، برای لاغر كردن سودمند است .
هرگز غوره را با معده خالی نخورید ، چون روی معده اثر سوء می گذارد. همچنین خانم های باردار از خوردن زیاد غوره خودداری كنند ، چون غوره ادرارآور است و ممکن است موجب سقط جنین شود .
خواص غوره
۱- غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است.
۲- در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است.
۳- مفرط مفید است آب غوره برای درمان چاقی
۴- خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می کند
۵ – آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است
۶ – حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند .
۷ – آبغوره تقویت کننده است.
۸ – برای برطرف کردن ورم گلو ، آب غوره قرقره کنید .
۹ – برای دفع کرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید. البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید .
۱۰ – آب غوره درمان کننده پا درد و کمردرد می باشد . برای معالجه میتوان مدت ده روز آش آبغوره مصرف نمود .
۱۱– ترشی غوره نیز برای معالجه رماتیسم و سیاتیک مفید است .