حلوا نوعی دسر یا شیرینی خوشمزه و مشهور ایرانی است که انواع مختلفی دارد و مواد لازم برای تهیه آن برحسب نوع حلوا متفاوت هستند. برای مثال حلوای آرد گندم از مخلوط آرد سفید گندم با روغن آفتابگردان، شکر، هل، گلاب و زعفران تهیه میشود اما نوع دیگری از حلوا نیز هست که به جای شکر، در آن از شیره انگور یا شیره خرما استفاده میشود و به دلیل نداشتن شکر سفید، بسیار سالمتر و مقویتر از سایر حلواهاست و به آن حلوا شیره یا حلوا با شیره میگویند.
در اینجا طرز تهیه دونوع حلوای خوشمزه رو آموزش میدیم:
حلوای زعفرانی
مواد لازم:
آرد سفید : ۲ لیوان
شکر : یک لیوان
آب : یک و نیم لیوان
روغن مایع: نصف لیوان
کره: ۱۰۰ گرم
گلاب: یک چهارم لیوان
زعفران آب کرده: یک چهارم لیوان
مغز هل سابیده: در صورت تمایل مقداری
طرز تهیه :
ابتدا شربت رو درست میکنیم . برای اینکار آب و زعفران آبکرده و شکر رو مخلوط کرده و روی حرارت می گذاریم تا مواد حل شده و چند دقیقه بجوشه .
آرد رو روی حرارت ملایم تفت می دیم تا بوی خامی اون بره و رنگش تغییر کنه . تقریبا”۴۰-۳۰ دقیقه طول می کشه . در این مدت باید مرتب آردها را به هم بزنید تا نسوزد.
روغن و کره رو اضافه می کنیم و مجددا” تفت می دهیم تا رنگش قهوه ای کمرنگ شود.
از روی حرارت بر می داریم و شربت رو بهش اضافه می کنیم و حسابی هم می زنیم . اگه آرد بصورت گلوله گلوله بود و حلواتون شل بود نگران نباشید با هم زدن درست می شه .
در این مرحله گلاب و مغز هل را نیز به حلوا اضافه میکنیم
تقریبا” ۱۰-۵ دقیقه طول می کشه تا حلوا یکدست و سفت بشه . اگه حلواتون باز هم شل بود می تونید ۳-۲ دقیقه روی حرارت بذارید تا سفت بشه .
حلوای شیره انگور
مواد لازم:
آرد: یک پیمانه
شیره انگور: یک و نیم پیمانه
روغن مایع : نصف پیمانه
گلاب: یک سوم پیمانه
زعفران حل شده: یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
آرد رو دوبار الک می کنیم و داخل تابه تفت می دیم تا یکم رنگ به خودش بگیره و بعد روغن مایع رو داخلش میریزیم و حسابی تفتش میدیم تا خامی آرد بره… شیره ی انگور رو به آرد اضافه می کنیم و ادامه ی تفت دادن..
درنهایت وقتی حلوا خودشو گرفت زعفران و گلاب رو داخلش میریزیم و بعده یه تفت کوچیک می تونیم زیره تابه رو خاموش کنیم.
این یه دستوره خیلی ساده با کمترین مواد بود ولی خیلیا شیر،هل و کره و حتی گردو هم اضافه می کنن که لذیذ تر بشه.