تمشک میوه ای شبیه شاه توت و توت فرنگی است. میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت، کمپوت و … خورده می شود.در گیلان و مازندران به این گیاه تمش، ولش، بولوش و بوروش و در آذربایجان بؤیورتکن می گویند.سرشار از ویتامین های C وK است و دارای خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت می باشد.
گفتنی است که تمشک مانند دیگر میوه هایی که در خانواده توت ها طبقه بندی می شوند، یک آنتی اکسیدانت قوی است و خاصیت ضد سرطانی دارد.
خواص
– جوشانده ۲۵ گرم از برگهای تمشک در یک لیتر آب برای درمان انسداد مجاری ادرار مفید است.
– تمشک سرشار از ویتامینهای C و K است و دارای خواص خنک، نرم کننده و ضد اسکوربوت می باشد.
– تمشک خون را تصفیه می کند و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است.
– تمشک یبوست مزاج را معالجه می کند.
– تمشک برای تسکین درد سودمند است، زیرا تمشک دارای اسید سالسیلیک می باشد.
– تمشک خون را قلیائی می کند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است.
– شربت تمشک برای بیماران مبتلا به سرخک و مخملک تجویز شده است.
– تخم و دانه ای که درتمشک وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمی شود، ولی وقتی خورده شود درمعالجه ی یبوست و خشکی مزاج به طور طبیعی بسیارمؤثر است و سبب می شود که یبوست به کلی رفع گردد.
فواید تمشک برای پوست
- جهت درمان کک و مک با میوه تمشک پوست صورت را ماساژ دهید.
- شربت تمشک باعث روشن شدن پوست خانمها میگردد. ۱۰ صبح و ۵ عصر میل شود.
- ماسک تمشک برطرف کننده منافذ باز پوست صورت میباشد.
- برای درمان جوشهای صورت و تحریکات پوست ۱۰۰ گرم برگ خشک تمشک را به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده صاف نموده صورت را با آن بشویید.
- مالیدن عصاره میوه تمشک جهت خشک کردن زخمها و جراحتها بهتر و جلوگیری از جریان چرک به کار میرود.