گالری عکس درخت زردآلو

درخت زردآلو جزو درختان میوه ده می‌باشد. به نقل از برخی منابع بومی چینمی‌باشد و گفته می‌شود هنوز هم به صورت وحشی در این مناطق می‌روید و درخت در اوائل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافته؛ در برخی منابع دیگر نیز زادگاه اصلی این درخت را ارمنستان، ایران و مصر معرفی کرده اند. درخت زردآلو تا ارتفاع ۵ متر می‌رسد. این درخت دارای برگهای خزان کننده به شکل قلب نوک تیز و به رنگ سبز روشن مایل به زرد می‌باشد و جوانه های زردآلو نسبت به جوانه های سایر دانه‌دارها کوچکتر است٬ برگهای انتهایی نیز به رنگ قرمز دیده میشوند که یک مشخصه برای شناسایی این درخت است. شکوفه‌های زردآلو درشت٬ تک گله و دارای دنباله دراز هستند و به رنگ سفید متمایل به قرمز است٬ این درخت دارای گلهای مذکر و مونث است.  میوه آن گوشتی و زرد رنگ ، با طعمی مطبوع و شیرین بوده و در اواسط تابستان می رسد و به همین دلیل به آن طلای تابستان نیز می‌گویند٬ لازم به ذکر است که میوه درخت زردآلو بیشتر روی شاخه های یک ساله قوی دیده می شود. هسته زردآلو صاف قهوه ای و بیضی شکل است. در داخل هسته مغز آن قرار درد که طعم آن گاهی شیرین و گاهی تلخ می باشد و دارای ۴۰ درصد روغن ، مقداری پروتئین ، قند و ویتامینهای آ و ث و کبالت می‌باشد.

تکثیر:

دو روش برای ازدیاد این گیاه وجود دارد:

  1. کشت با هسته: در این روش ابتدا قسمت گوشتی از هسته جدا می شود. بهتر است در صورت امکان قسمت چوبی بذر هم جدا شود تا جوانه زنی سریعتر و آسانتر اتفاق بیافتد. در هر حال چه بذر با پوسته چوبی و چه بدون پوسته را باید در میان بستری قرار داد که می تواند رطوبت را در خود نگه دارد البته نه اینکه خیس باشن فقط در حدی که رطوبت را حفظ کنند سپس بذرهای کشت شده در این بستر را تا ۳ماه در دمای ۵درجه سانتیگراد می گذارند تا خواب آن شکسته شده و جوانه بزند در این فاصله باید توجه داشت که سطح بستر خشک نشود و در این صورت به صورت غبارپاشی آبیاری نمود. بعد از این مدت بذرها به محیط روشن با دمای ۲۰ درجه سانتیگراد انتقال می یابند و حداکثر ۱ماه بعد جوانه زنی صورت می گیرد.
  2. پیوند زدن: متداول ترین روش تکثیر این گیاه پیوند زدن است. در این روش ابتدا باید پایه پیوند را انتخاب نمود که برای این منظور به خاک مورد کشت توجه می شود. زردآلو به خاک سنگین حساس است پس اگر خاکی که کشت نهال پیوندی در آن صورت می گیرد سنگین است بهتر از از زردآلویی که با کشت بذر به دست آمده به عنوان پایه استفاده نمود چون این گیاهان ریشه عمیق دارند. اگر خاک سبک و شنی است و از نظر آبیاری محدودیت وجود دارد، بهتر است از بادام استفاده نمود البته در خاک شنی که زهکش مناسب هم دارد می توان از درخت هلو استفاده کرد ولی با این کار درخت زردآلوی حاصل پاکوتاه می شود. بهترین زمان پیوند زدن خرداد ماه است که باید پیوندک از رقمی تهیه شود که کیفیت و میزان باردهی آن بسیار عالی است.

پست های مرتبط

گالری عکس درخت انجیر
گالری عکس طبیعت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *