تیرامیسو، دسر خوشمزه ایتالیایی!

 تیرامیسو یکی از محبوبترین و یا شاید هم پرطرفدارترین دسرها در جهان است.
خاستگاه این دسر محبوب ایتالیا است و از شهر جنوا در سال ۱۹۶۰به همه ی دنیا پراکنده شد،
اما سال‌ها به طول انجامید تا درسال ۱۹۸۰دستور تهیه این دسر خوشمزه وارد کتاب‌های آشپزی ایتالیایی گردید.

معنی تیرامیسو

تیرامیسو (به ایتالیایی: tiramisù، به معنی «بِکِش من‌رو بالا») یکی از محبوب‌ترین کیک‌ها و دسرهای ایتالیایی است.
که برای تهیهٔ آن، بیسکوئیت را که معمولاً بیسکوئیت ساوویاردی (به ایتالیایی: savoiardi) است
(بیسکوئیت یا کیک‌های کوچک اسفنجی به‌اندازهٔ انگشت دست که در آمریکا بهشان لیدی فینگر گفته می‌شود.)
آغشته به قهوه نموده،
سپس آنها را همراه با مخلوط همزده‌ای از پنیر ماسکارپونه، شکر و زردهٔ تخم‌مرغ به صورت لایه لایه در ظرف گذاشته و آن را با کاکائو طعم‌دارش می‌کنند.
از این دستورالعمل برای تهیهٔ انواع گوناگونی از پودینگ‌ها، کیک‌ها و دسرهای دیگر نیز استفاده می‌شود.
در کتاب‌های آشپزی ایتالیایی آمده است که این دسر از دسرهای لایه ای دیگری ایده گرفته شده است. تیرامیسو شیرینی سنتی است که شباهت زیادی به شارلوت، که متشکل از رولت‌های کیکی و کرم باواریا است دارد.
تیرامیسو سنتی شامل مواد تشکیل دهنده ای از: بیسکویت‌های کوچک، زرده تخم مرغ، شکر، قهوه، پنیر ماسکارپونه و پودر کاکائو است.

دستور تهیه

در دستور العمل تهیه این دسر هیچ سفیده تخم مرغی وجود ندارد.
شکل اصلی این دسر گرد است.
اگر چه به خاطرشکل بیسکویت‌ها ظرف‌های مربعی یا مستطیلی بهتر است.
اگر از دور به ترامیسو نگاه کنید حتما لایه های بیسکویتی و کرم‌دار آن را خواهید دید،
این دسر معمولا سرد خورده می‌شود.
بعد از مدتی مواد تشکیل دهنده تیرامیسو را کمی تغییر دادند،
یعنی گاهی به آن تخم مرغ اضافه می‌کنند
ویا برای تنوع گاهی به آن شکلات یا انواع توت‌ها، لیمو، توت فرنگی، آناناس، ماست، موز، تمشک، نارگیل، هم اضافه میکنند.
طعم‌های زیادی از تیرامیسو وجود دارد.
برخی از آشپزها از انواع مختلفی از کیک‌ها یا شیرینی‌ها برای تهیه ترامیسو بهره می‌گیرند.
دسر تیرامیسو بسیار انرژی زا و شاداب کننده میباشد

پست های مرتبط

تیرامیسو، دسر خوشمزه ایتالیایی!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *