۳۰ نکته جالب در مورد زنبور عسل!

۱-در قرآن کریم یک سوره به نام زنبور عسل آمده ودر دو آیه اشاره ی مستقیم به آن شده است  .
۲ – علت اصلی رطوبت داخل کندو درزمستان ، مصرف عسل است.
۳ – مصرف یک کیلو گرم عسل ،یک لیتر آب تولید می کند .
۴ – بعد از عسل ، موم مهم ترین فرآورده ی زنبور عسل به شمار می آید .
۵ – مهم ترین غذایی که زنبور برای رشد به آن نیاز دارد گرده است .
۶ – قطر دانه های گرده حدود ۵/۲ تا ۳۵۰ میکرون است .
۷ – مقدار مصرف گرده ی یک کلونی در سال ، حدود ۲۵ تا ۳۵ کیلوگرم است .
۸ – به طورمعمول زنبورهایی که به جمع آوری گرده مشغول هستند گاهی شهد نیز جمع آوری می کنند ؛ ولی عکس این حالت دیده نمی شود .
۹- ذخیره کردن گرده ی گل فقط  درحجره های کارگر صورت می گیرد ؛ ولی در مورد عسل این طور نیست .
۱۰- در سبد گرده ممکن است چند نوع گرده مشاهده شود ؛ ولی درعسل دان فقط یک نوع عسل است .
۱۱- گران ترین عسل جهان عسلی است که در سواحل دریای سیاه ترکیه تولید می شود و  هر کیلو حدود ۲۵۰ دلار به فروش می رسد .
۱۲- ﮊله ی رویال موجود در حجره های کارگر مرغوبیت کمتری نسبت به ﮊله ی رویال حجره های ملکه دارد .
۱۳- عسل تنها ماده غذایی است که در ارزیابی کیفی و استانداردهای آن ، آزمایش میکروبی وجود ندارد .
۱۴ – قاره ی آفریقا رکورد دار تولید موم در جهان است .
۱۵- کانـادا بـا تولید میانگین ۵۵ کیلو عسـل به ازای هـر کنـدو در سـال ، در این زمینه رکورد داراست .
۱۶- میانگین تولید عسل به ازای هر کندو در ایران ۱۰کیلو است  و در جهان۸ کیلو می باشد .
۱۷- ایران از نظر تولید عسل در مقام یازدهم و از نظر تعداد کندو در مقام نهم جهانی قرار دارد .
۱۸- زنبور، نوزادان را در دمای ۵/۳۳ درجه ی سانتی گراد در داخل کندو پرورش می دهد .
۱۹ – ازحرارت  ۳۴-۳۹ درجه ی سانتی گراد جهت سرد کردن کندو اقدام می شودو در زمان تهویه ی کندو،آب زیادی توسط کارگران  به داخل کندو وارد می شود .
۲۰ – بهترین دما برای فعالیت زنبور، دمای بین ۱۶-۳۲ درجه ی سانتی گراد است .
۲۱ – فعالیت زنبور در دمای ۱۰ درجه ی سانتی گراد شروع می شود .
۲۲ – زنبور در حرارت کمتراز ۸ درجه فعالیتی از خود نشان نمی دهد .
۲۳ –  قدرت درک تغییر درجه حرارت در زنبور۱۰ برابر انسان است .این قدرت در انسان ۲ درجه سانتیگراد است
۲۴ – آنتن در زنبور کارگر عمدتاً به منظور یافتن گل و در ملکه برای درک وضع تخم ریزی مورد استفاده قرار می گیرد .
۲۵ – زنبور عسل  ۱۶ زوج کروموزوم دارد  .
۲۶ – در نهمین روز پس از تخم ریزی ،پنجمین و آخرین پوست اندازی دوران لاروی صورت می گیرد . در این مرحله سینه و شکم به طور کامل نمایان است .
۲۷ – ملکه در هفتمین روز خروج از حجره برای جفت گیری آماده می شود .
۲۸ – مدت زمان جفت گیری حدود ۱۰ تا ۳۰ دقیقه است .
۲۹ – تخم ریزی ملکه ۲ یا ۳ روز بعد از جفت گیری شروع می شود و حداکثر این زمان یازده روز است.
۳۰ – جفت گیری ملکه فقط برای یک بار در طول عمر صورت می گیرد و اسپرم دریافتی تا حدود ۶ سال در کیسه ی اسپرم ملکه به صورت سالم و نیمه فعال باقی می ماند . این موضوع یکی از شگفتی های زندگی زنبور عسل و از موارد استثنایی حیات جانوران است

 

پست های مرتبط

گالری عکس زنبور عسل
گالری عکس والپیپر زنبور
عکس زنبور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *