چغاله میوه کالی است که قشر خارجی آن سبز رنگ و پوشیده از کرک و داخل آن لایهای سفید و نرم وجود دارد که مغز آبکی و نازکی را در خود نگهداری میکند. این میوه تنها در فصل بهار آن هم در مدت زمان کوتاهی خودی نشان میدهد و ناگهان وارد مرحله تکامل شده و پوسته سبز بیرونیاش سفت و سخت و دندانشکن میشود. چغاله میتواند متعلق به میوه هلو، زردآلو و بادام باشد.
مسمومست با چاقاله بادام
نکته قابل توجه آنکه چغاله زردآلو، هلو و بادام اگر تلخ باشد بدون شک حاوی مقادیری سیانور است که مصرف زیاد آن موجب مسمومیت میشود و سمیت چغاله هلو و زردآلو میتواند بیشتر باشد. هماکنون بیشترین محصولی که در بازار عرضه میشود چغاله بادام شیرین است. جالب است بدانید با آنکه مغز بادام از نظر طب سنتی گرم و تر است، اما چغاله آن طبع سردی دارد و زیادهروی در مصرف آن موجب سردرد، دل پیچه، تهوع، اسهال، ترشح بیش از حد بزاق و رخوت میشود.
خواص چاقاله بادام:
سلامت پوست و مو با چغاله بادام
چغاله بادام كلسيم و ويتامينC دارد، البته به مقدار اندك. در گذشته از اين ميوه براي درمان زخمهاي گوارشي استفاده ميكردند. چغاله بادام منيزيم هم دارد كه در آرامش اعصاب نقش مهمي بازي ميكند. ويتامين E موجود در چغاله بادام براي سلامت پوست و مو هم مفيد است و هر عدد آن حدودا ۵ كالري انرژي دارد. اين ميوه علاوه بر همه اين موارد، تقويت كننده معده است، لثه و ريشه دندان را تقويت ميكند و براي رفع خشكي دهان هم مفيد است.
سلامت معده با چاقاله بادام
چغاله بادام تركيبات اسيدي ويژه اي دارد كه وجود آنها در معده از آسيب رسيدن به بافت معده و بروز سرطان جلوگيري ميكند. البته اين نكته را درنظر داشته باشيد كه اين ميوه خوش طعم بهاري از نظر ويتامينC كامل نيست. اين باور هم كه كم كالري بودن آن موجب لاغري ميشود اصلا مورد تائيد نيست.
با چاقاله بادام عضلاتتان نمیگیرد
اگر چغاله بادام را به اندازه بخوريد و نكات بهداشتي در مورد شيوه مصرف آن را رعايت كنيد ميتوانيد از فوايد مهم آن مثل جلوگيري از گرفتگي عضلات بهره مند شويد. اين ميوه سبز رنگ كه در واقع بادام كال و نارس است سرشار از كلروفيل است. كلروفيل در بدن ما در مسير كانال گوارشي به توليد منيزيم كمك بسياري ميكند. منيزيم هم در كاهش گرفتگي عضلات نقش موثري دارد. بنابراين خوردن به اندازه و متعادل چغاله بادام تا اندازهزاي ميتواند به بهبود گرفتگي عضلات شما كمك كند.