مصرف نان برای بدن ما بسیار مهم و حیاتی است زیرا انرژی مورد نیاز بدن ما از کربوهیدرات تأمین میشود که همان مواد قندی نشاستهای هستند که البته مواد قندی برای بدن مضر هستند و ما مواد قندی را پیشنهاد نمیکنیم و باید مواد نشساتهای را جایگزین مواد قندی بکنید. مواد نشاستهای مانند برنج، نان، ماکارونی و… هستند که میتوانند جایگزین مواد بشوند.
نان سنگک در صدر نانهای ایرانی قرار دارد و از آرد سبوسدار درست میشود. از ویژگیهای خوب این نان طعم، عطر، مغذی بودن و قابلیت سیرکنندگی آن است. نان سنگک به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر، هضم آسانی داشته و بسیار مورد توجه متخصصان تغذیه است.شیوه پخت سنتی این نان و شکل و طعم متمایز آن از سایر نانها باعث شده در فرهنگ و سفره ایرانی ارزش بالایی یافته و بخصوص برای صبحانه، وجود نان سنگک در اولویت قرار گیرد.
سبوس در واقع فیبر است که جذب قند و چربی را آهسته یا حتی متوقف میکند و به همین دلیل مصرف نان سبوسدار به جای نانهای سفید در بیماران مبتلا به دیابت، چربی خون بالا، بیماریهای قلبی، عروقی، سرطانهای گوارشی و افراد با وزن بالا توصیه میشود.
بهترین نان از نظر غنای فیبریT نان سنگگ با مصرف روزانه ۳۰ گرم است.