بیلیمبی ( Bilimbi ) میوهای استوایی ( میوه درخت خیار ) ، به رنگ زرد مایل به سبز ( و رسیده آن به رنگ زرد ) ، نرم و گوشتی ( شبیه اختری ) اما بسیار ترش بوده و دارای شکل استوانه ای ( در اندازه ۵ تا۱۰ سانتی متر متفاوت ) و دارای طبع سرد می باشد.
بیلیمبی ؛ میوه درخت خیار و از تیره ترشکیان ( Oxalidaceae ) است که در نواحی گرمسیری کشت می شود.
بیلیمبی از خویشاوندان میوه اختری است.
میوه بیلیمبی به دلیل ترش بودن میوه بیلیمبی ، خام مصرف نمی شود ؛ بلکه از مربا، ترشی و شور ، آب میوه و شربت آن و یا به عنوان طعم دهنده غذا مورد استفاده قرار می گیرد.
خواص بیلیمبی :
– بیلیمبی ؛ سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان می باشد.
– بیلیمبی ، برای تنظیم فشار خون، درمان سیاه سرفه ، اوریون و رماتیسم مفید است.
– جوشانده گل آن در درمان برفک و سرفه مفید است.
– کنسرو میوه آن برای درمان سرفه مفید است.
– دارای طبع سرد بوده و بنابر اعتقاد مردم فیلیپین ؛ از گرمازدگی جلوگیری می کند.
– جوشانده برگ آن در تسکین التهاب معقد و بیماری های مقاربتی کاربرد دارد.
– شربت آن تب بر و ضد اسهال است.