قیمه نثار
قیمه نثار غذای سنتی و خوشمزه قزوینی هاست که تو اغلب مراسمشون این غذا رو پخت میکنن.موادی که برای پخت این غذای خوشمزه لازمه ابنا هستند:
مواد لازم:
گوشت گوساله
پیاز
برنج
گلاب
رب گوجه فرنگی
زرشک
خلال بادام-خلال پسته- خلال پوست پرتقال
زعفران- دارچین- هل
نمک- فلفل- زردچوبه
دستور پخت:
خوب اول از همه پیاز رو خورد میکنیم و با روغن تفت میدیم، یه کم که تفت دادیم گوشت خورد شده رو اضافه میکنیم و پیاز و گوشت رو با هم تفت میدیم.زرد چوبه و فلفل سیاه رو به موادمون اضافه میکنیم، تا جایی گوشت رو تفت میدیم که احساس کنیم پیاز کاملا تو خورد گوشت رفته. رب گوجه فرنگی رو اضافه میکنیم و مخلوطمون رو با رب تفت میدیم تا جایی که رب رنگشو باز کنه. (وقتی که رب رو تفت میدیم رنگ قشنگتری به غذا مون میده) بعد آب رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا گوشتها کاملا پخته بشن و آب کوشتمون خیلی خیلی کم بشه.
تو این فاصله ای که گوشتها دارن میپزن برنج رو آبکش میکنیم و اجازه میدیم تا دم بکشه.
زرشک و خلال بادام و خلال پسته و خلال پوست پرتقال رو یه تفت کوتاه میدیم( خلال پوست پرتقال رو قبل از تفت دادن بجوشونین و آبشو خالی کنین تا تلخیش گرفته بشه) مقدار کمی از برنج دم کشیده و زعفران دم کشیده رو به مخلوط خلال ها اضافه میکنیم و هم میزنیم.یکمی هم گلاب به این مخلوط خوش رنگمون اضافه میکنیم و همه مواد رو با هم یه تفت (در حدی که موادمون با هم ترکیب بشن) میدیم.
وقتی که گوشت ها پخته شدن نمک و دارچین و هل رو به مخلوط گوشتیمون اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا با هم چندتا جوش بزنن. ( یادتون نره که آب گوشتتون باید خیلی کم باشه اگه آب زیاد بود و گوشتها پخته بودن حرارت رو زیاد کنین تا آب کم بشه)
حالا نصف برنج رو داخل دیس میکشیم ، روی برنج یه لایه مواد گوشتی میریزیم و بقیه برنج رو هم روی لایه گوشتی میکشیم و روی برنج رو با مخلوط خلالها و برنج زعفرونی تزیین میکنیم.
نوش جون ….